
Pastasalade met veldsla, tonijn, tomaatjes, appel, komkommer, Parmezaan en dressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pasta naar keuze, bv. farfalle
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 150 gr. veldsla
- 1 komkommer
- 1 blikje tonijn in olie, ca. 160 gr.
- 2 eieren
- 2 appels
- 1 rode paprika
- pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Voor de dressing:
- 2 el. mayonaise
- 2 el. yoghurt
- 1 el. olijfolie
- 1/2 el. azijn
- 1 el. tomatenketchup
- peper en zout
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking maar kook deze net iets korter. Stort in een vergiet en spoel onder de koude kraan tot de pasta is afgekoeld. Roer er wat olijfolie doorheen en laat uitlekken. Kook tussendoor twee eieren in zes minuten hard en pel direct. Bewaar in een kommetje koud water.
Snijd de groenten
Tussendoor snijd je de komkommer in de lengte in vieren en daarna in stukjes. De appels snijd je met schil en al in vieren en daarna verwijder je de klokhuizen, snijd de appels vervolgens in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Van de rode paprika snijd je de bovenkant waarna je de zaadlijsten en zaadjes verwijderd. Hierna snijd je de paprika in reepjes.
Bereid de pastasalade
Meng de uitgelekte pasta nu met de gesneden groenten. Doe er de pijnboompitjes bij en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de tonijn uitlekken en meng door de pastasalade. Trek de tonijn wat uit elkaar met een vork zodat je kleine plukjes krijgt. Snijd de eieren in stukjes en doe bij de salade. Roer alles goed om en sprenkel er nog een beetje olijfolie doorheen.
Maak de dressing
Voor de dressing doe je de mayonaise, yoghurt, olijfolie en tomatenketchup in een kom. Roer door elkaar en kruid met wat peper en zout. Meng er als laatste azijn doorheen tot je de gewenste smaak hebt, zelf gebruikte ik iets meer dan een halve eetlepel azijn.
Serveer de pastasalade met de veldsla en rasp er boven de borden flink wat Parmezaanse kaas over. Breng tot slot op smaak met de dressing.
Recepten in je mail

Voedingswaarden per persoon
- Energie 607 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 4 gr.
- Koolhydraten 61 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 30 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.