Pastasalade met veldsla, tonijn, tomaatjes, appel, komkommer, Parmezaan en dressing

Pastasalade met veldsla, tonijn, tomaatjes, appel, komkommer, Parmezaan en dressing

Ik ben zoals je wel weet dol op pastasalades. Bijvoorbeeld deze pastasalade met veldsla, tonijn, tomaatjes, appel, komkommer, Parmezaan en dressing. Heel makkelijk te maken, zo klaar en vooral heel erg lekker.

Ik kies vaak voor pastasalades als ik niet lang in de keuken wil staan. Vooral op zomerse dagen staan ze bij ons regelmatig op het menu. Bovendien zijn ze prima van tevoren te bereiden zodat je ze makkelijk mee kan nemen. Bijvoorbeeld voor een picknick of lekker op het strand.

Voor deze pastasalade koos ik voor farfelle, deze pastastrikjes zijn vooral bij zoonlief favoriet. Maar kies gewoon de pasta naar eigen voorkeur, voor een lekekre bite is een wat stevigere pasta wel aan te raden. Krijg je ook al trek dan vind je hieronder mijn recept voor deze snelle pastasalade.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pasta naar keuze, bv. farfalle
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 150 gr. veldsla
  • 1 komkommer
  • 1 blikje tonijn in olie, ca. 160 gr.
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 1 rode paprika
  • pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 2 el. mayonaise
  • 2 el. yoghurt
  • 1 el. olijfolie
  • 1/2 el. azijn
  • 1 el. tomatenketchup
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking maar kook deze net iets korter. Stort in een vergiet en spoel onder de koude kraan tot de pasta is afgekoeld. Roer er wat olijfolie doorheen en laat uitlekken. Kook tussendoor twee eieren in zes minuten hard en pel direct. Bewaar in een kommetje koud water.

Snijd de groenten

Tussendoor snijd je de komkommer in de lengte in vieren en daarna in stukjes. De appels snijd je met schil en al in vieren en daarna verwijder je de klokhuizen, snijd de appels vervolgens in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Van de rode paprika snijd je de bovenkant waarna je de zaadlijsten en zaadjes verwijderd. Hierna snijd je de paprika in reepjes.

Bereid de pastasalade

Meng de uitgelekte pasta nu met de gesneden groenten. Doe er de pijnboompitjes bij en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de tonijn uitlekken en meng door de pastasalade. Trek de tonijn wat uit elkaar met een vork zodat je kleine plukjes krijgt. Snijd de eieren in stukjes en doe bij de salade. Roer alles goed om en sprenkel er nog een beetje olijfolie doorheen.

Maak de dressing

Voor de dressing doe je de mayonaise, yoghurt, olijfolie en tomatenketchup in een kom. Roer door elkaar en kruid met wat peper en zout. Meng er als laatste azijn doorheen tot je de gewenste smaak hebt, zelf gebruikte ik iets meer dan een halve eetlepel azijn.

Serveer de pastasalade met de veldsla en rasp er boven de borden flink wat Parmezaanse kaas over. Breng tot slot op smaak met de dressing.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met veldsla, tonijn, tomaatjes, appel, komkommer, Parmezaan en dressing'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 607 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 61 gr.
  • Waarvan suikers 13 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.