Pastaschotel uit de oven met kip pesto, tomaat, prei, paprika en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pasta, penne
- 300 gr. kipfilet
- 400 gr. tomatenblokjes, blik
- 1 prei
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 gr. bospeen
- 3 tenen knoflook
- 2 tl. groene pesto
- 1 bol buffelmozzarella
- 150 gr. geraspte kaas, belegen
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- boter om in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een flinke ingevette ovenschaal klaar. Zet ook een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, kook deze al dente (2 minuten korter dan de aangegeven tijd). Laat de pasta uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo.
Verhit een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Snijd de kipfilet in blokjes. Pel de ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in kwart ringetjes. Pel de tenen knoflook en hak deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de kip vier minuten met twee theelepels groene pesto, de gesneden ui, knoflook, Italiaanse kruiden en peper en zout.
Snijd intussen de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijstewn en zaadjes. Snijd de paprika's in blokjes en bak kort mee met de kip. Snijd de prei in ringetjes en bak kort mee met de kip. Snijd de bospeen in plakjes en bak ook deze nog kort mee met de kip. Voeg tot slot de tomatenblokjes (inclusief het vocht) toe, roer goed door elkaar en laat vijf minuten pruttelen. Kruid met wat extra peper en Italiaanse kruiden.
Roer de uitgelekte penne door de saus en schep alles in de ingevette ovenschaal. Verdeel gelijkmatig over de schaal en strooi er nog wat Italiaanse kruiden over. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in dunne plakjes, verdeel over de ovenschaal. Strooi er tenslotte de geraspte kaas en wat peper en zout over.
Schuif de ovenschaal in het midden van je voorverwarmde oven. Laat de pastaschotel nog zo'n 15 tot 20 minuten garen in de oven tot de kaas mooi goudbruin is geworden.