Penne met gegrilde kip, spinazie, kastanjechampignons en kerrie-roomsaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. penne*
- 300 gr. kipfilet
- 600 gr. bladspinazie
- 250 gr. kastanjechampignons
- olijfolie
- peper en zout
Voor de kerrie-roomsaus:
- 30 gr. roomboter
- 30 gr. bloem
- 200 gr. slagroom
- 1 sjalotje
- 2 tl. kerrie
- peper en zout
- scheutje melk, optioneel
* Ik koos voor penne omdat de saus hier goed in kan trekken, je kan eventueel een andere pasta gebruiken.
Bereidingswijze
Vet een grillpan dun in met wat olijfolie en verhit op laag vuur tot deze goed heet is. Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout en schroei op hoog vuur aan beide kanten dicht. Grill de kipfilet daarna 25 minuten en draai regelmatig om. Sprenkel er eventueel wat extra olijfolie over indien nodig.
Zet een steelpannetje met dikke bodem op het vuur. Weeg de boter en bloem af en smelt eerst de boter in de steelpan. Pel de sjalot en hak fijn, voeg samen met de kerrie toe aan de gesmolten boter en bak een paar minuten aan. Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe en roer tot een roux. Zodra alles goed is gemengd voeg je de slagroom toe en wat peper en zout. Laat de saus indikken op laag vuur en roer regelmatig om. Is de kerrie-roomsaus te dik dan kan je deze verdunnen met een beetje melk.
Verhit tussendoor een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Breng ook alvast in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de penne zoals aangegeven op de verpakking. Giet de penne af en roer daarna om met een klein scheutje olijfolie. Houd de penne warm en schep af en toe om zodat deze niet aan elkaar blijft plakken.
Borstel als je het water voor de penne aan de kook brengt de champignons schoon. Snijd afhankelijk van de grootte in tweeën of vieren. Verhit een scheutje olijfolie in de hete wok en roerbak de champignons zo'n vijf minuten. Breng op smaak met peper en zout en wacht tot ze mooi bruin en geslonken zijn. Doe er dan beetje bij beetje de bladspinazie bij en laat slinken. Kruid met wat peper en zout.
Doe de warme penne samen met driekwart van de kerrie-roomsaus bij de spinazie en champignons. Schep alles goed door elkaar zodat de saus goed met de rest van de ingrediënten mengt. Snijd de gegrilde kipfilets in plakjes. Schep de penne met de spinazie en champignons op de borden en leg hier de plakjes gegrilde kip bij. Schep er de resterende kerrie-roomsaus overheen.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 618 kcal.
- Vetten 38 gr.
- Waarvan verzadigd 19 gr.
- Koolhydraten 28 gr.
- Waarvan suikers 2 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 35 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.