Pikante wraps met beef teriyaki
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 250 gr. biefstuk
- 1 paksoi
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 3 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 1/2 flesje teriyaki woksaus (Fair Trade Original)
- chilisaus (optioneel)
- wokolie
Bereidingswijze
Hier vind je een makkelijk receptje als je zelf wraps wil maken, als je kant-en-klare wraps gebruikt kan je gewoon verder lezen. Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een wok op een laag vuurtje zodat deze goed warm wordt. Haal de biefstuk een half uurtje van tevoren uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen.
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en zet even apart voor zo. Snijd ook de paksoi in reepjes, de paprika in kleine stukjes, de rode ui in partjes, de bosui in fijne ringetjes en de champignons in partjes of plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk, maak ook de rode peper schoon en snijd deze in flinterdunne ringetjes. Let op dat je je handen goed wast na het schoonmaken van de peper en dat je niet je ogen aanraakt. Hier vind je een makkelijk filmpje hoe je een rode peper het best kunt schoonmaken en snijden.
Doe de wraps in aluminiumfolie en verwarm deze zo'n 5 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit ook wat wokolie op hoog vuur in de voorverwarmde wok, zodra de olie heet genoeg is doe je er de fijngesneden knoflook en rode peper in en roerbakt deze een halve minuut.
Hierna doe je de reepjes biefstuk erbij en roerbakt deze circa twee minuten tot ze aan de buitenkant mooi dicht zijn geschroeid. Hierna doe je de gesneden groenten en champignons in je wok en roerbakt ook deze nog een paar minuten. Giet de woksaus over de biefstuk en groenten heen en roerbak alles op hoog vuur nog een minuutje.
Schep de biefstuk en groenten in een (warme) schaal en haal de wraps uit de oven. Vul aan tafel de wraps met de groenten en het vlees en rol deze stevig op, klein scheutje chilisaus er overheen en genieten maar.