Pikante wraps met groenten, bonen en kaas

Pikante wraps met groenten, bonen en kaas

Deze pikante wraps met groenten, bonen en kaas heb je snel gemaakt. De groenten en bonen bereid je gewoon in één pan. In de tussentijd warm je de wraps op in de oven of in een koekenpan. Hierna hoef je ze alleen nog maar te beleggen en kan je aan tafel.

De belegde wraps breng je daarna op smaak met een hete chilisaus. Wil je liever een wat minder pittige variant? Gebruik dan zoete chilisaus, ook dat is een lekkere combinatie. Deze wraps zijn trouwens zonder vlees. Wil je dat wel dan kan je eerst wat gehakt rullen en daarna de rest van het recept volgen.

Hier vind je nog meer recepten met wraps. En ook voor meer vegetarische recepten kan je natuurlijk op mijn site terecht. Krijg je ook al trek in deze pittige wraps? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 150 gr. mais
  • 400 gr. bonen*
  • 200 gr. geraspte kaas, belegen
  • 4 lenteuitjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • nootmuskaat
  • chilipoeder
  • sriracha

* Ik koos voor een mix van kidney-, lima-, witte bonen en kikkererwten.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden. Verpak de wraps op een stapeltje in aluminiumfolie. Zet ook een ruime hapjespan op laagt vuur, zorg dat deze goed heet wordt. Pel de ui en snijdt deze in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de uien op laag vuur glazig. Kruid met wat peper en zout.

Snijd de overige ingrediënten

Tussendoor snijd je de prei in ringetjes, verwijder eerst het bladgroen en de onderkant. Hierna snijd je de bovenkant van de paprika. Haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snijd de rode paprika in stukjes. Voeg de gesneden prei en de paprika toe aan de hapjespan. Schep goed om. Doe intussen de wraps in de oven en verwarm deze tien minuten.

Laat de bonen en de mais uitlekken en doe in de hapjespan. Schep alles goed om en verwarm op middelhoog vuur. Voeg nu naar smaak de nootmuskaat, uienpoeder, knoflookpoeder en chilipoeder toe. Begin met een halve theelepel van elk en proef even. Eventueel kan je wat extra chilipoeder en nootmuskaat toevoegen.

Serveer de wraps

Haal de wraps uit de oven. Schep de groenten en bonen in een schaal. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en doe in een schaaltje. Doe ook de geraspte kaas in een schaaltje. Zet alles op tafel en laat iedereen de wraps beleggen. Begin met de groente en bonen en strooi daar wat lenteuitjes over. Leg er wat geraspte kaas op en doe er tot slot de hete chilisaus over.

In plaats van met hete chilisaus kan je de wraps ook serveren met zure room. Doe in een schaaltje en roer om met wat fijn gesneden peterselie of bieslook. In plaats van de chilisaus doe je er dan wat zure room over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pikante wraps met groenten, bonen en kaas'
Afbeelding bij 'Pikante wraps met groenten, bonen en kaas'
Afbeelding bij 'Pikante wraps met groenten, bonen en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 612 kcal.
  • Vetten 32 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 60 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 13 gr.
  • Eiwitten 28 gr.
  • Zout 3.1 gr.
  • Natrium 1240 mg.