Pipe rigate met groenten, gehakt, pesto en tomatensaus met Parmezaan
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pipe rigate
- 300 gr. rundergehakt
- 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
- 1 prei
- 1 courgette
- 250 gr. bospeen
- 250 gr. champignons
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- 3 tl. groene pesto
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
Bereidingswijze
Zet een ruime pan op het vuur. Breng hierin een flinke laag water aan de kook. Verhit ook vast een grote hapjespan op laag vuur. Hierin bereid je zo het gehakt, de groenten en de tomatensaus. Snijd voor je de pasta gaat koken eerst alle groenten.
Snijd de groenten
Verwijder de onderkant van de prei, halveer de prei in de lengte. Snijd hierna in dikke halve ringetjes. Snijd beide uiteindes van de courgette en snijd de courgette in blokjes. Schraap de bospeen schoon en snijd in dunne plakjes. De rode paprika snijd je in kleine blokjes, haal eerst de bovenkant eraf. Verwijder daarna de zaadlijsten en zaadjes. Tot slot pel je de ui en snijd je deze in grove stukken.
Bereid de pasta en de saus
Kook nu de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet na het bereiden de pasta af en roer om met wat olijfolie. Bewaar voor zo. Tegelijkertijd met het koken van de pasta verhit je een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak het gehakt rul terwijl je de teentjes knoflook hierboven perst. Kruid met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg als het gehakt rul is de champignons toe. Doe er direct de groene pesto bij en schep goed om. Als de champignons beginnen te slinken voeg je alle gesneden groenten toe.
Schep om op hoog vuur totdat alles wat glazig wordt. Voeg nu de tomatenblokjes toe en schep door elkaar. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas boven en roer door de saus. Proef of de saus op smaak is, voeg anders wat meer Parmezaan toe. Laat kort pruttelen. Roer er nu de pipe rigate doorheen.
Serveren
Schep de pipe rigate met het gehakt, de groenten en de tomatensaus op de borden. Scheur wat blaadjes basilicum en verdeel deze over de pasta. Rasp er vervolgens nog wat Parmezaanse kaas over. Sprenkel er tot slot wat olijfolie overheen en je kan aan tafel. Buon appetito!
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 648 kcal.
- Vetten 27 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 62 gr.
- Waarvan suikers 17 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 33 gr.
- Zout 1.7 gr.
- Natrium 680 mg.