Pita pizzabroodje met salami, chorizo, champignons en kaas
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 pitabroodjes
- ca. 100 gr. tomatensaus*
- 100 gr. salami, 8 plakken
- 100 gr. chorizo, ca. 12 plakken
- 1 rode paprika
- 125 gr. kastanjechampignons, liefst groot
- 4 groene pepertjes
- jonge kaas, 4 flinke plakken
- Italiaanse kruiden
* Bijvoorbeeld pizzasaus of passata die je op smaak bengt met wat olie, peper, zout en basilicum.
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden met een lege bakplaat erin. Je kan ongeveer vier pizzabroodjes kwijt op één bakplaat. Gebruik dus twee bakplaten als je er meer wilt bakken voor 's avonds of bak in twee etappes.
Haal de bovenkant van de rode paprika, trek de zaadlijsten eruit en klop de movergebleven zaadjes uit de paprika. Snijd in vieren en vervolgens in dunne reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd in zo dun mogelijke plakken. Zet klaar voor zo.
Snijd de pitabroodjes helemaal open en smeer per broodje ongeveer twee theelepels tomatensaus op de onderste helft. Beleg ieder broodje met twee plakken salami en drie plakjes chorizo. Verdeel hier wat van de paprika en de champignons over en leg er een plak kaas op. Bestrooi met wat Italiaanse kruiden en leg er een groen pepertje op. Doe de bovenkant op het broodje.
Haal de hete bakplaat uit de oven en leg hier de vier belegde pitabroodjes op. Schuif de bakplaat terug in de oven en laat circa vijf minuten bakken. Als de broodjes mooi knapperig zijn en de kaas is gesmolten zijn de broodjes klaar.