Pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui, champignons en pestosaus
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 grote pitabroodjes
- 1 courgette
- 2 rode paprika's
- 1 grote ui
- 250 gr. champignons
- olijfolie
- peper
- grof zeezout
Voor de pestosaus
- 60 gr. yoghurt
- 40 gr. mayonaise
- 1 el. olijfolie
- 1 tl. groene pesto
Bereidingswijze
Zoals je kon lezen kies ik voor de grillpan voor het grillen van de groenten. Zet deze op een grote pit op laag vuur en laat door en door heet worden. Gebruik je een barbecue zorg dan dat de kolen goed gloeien en gebruik eventueel een grillplaat. En als je de groenten met de contactgrill wilt maken zorg je ook dat deze goed heet is voor je de eerste groenten erop gooit. Pak een snijplank en een scherp koksmes en zet vier schaaltjes klaar voor de groenten. Bereid je de pitabroodjes in de oven dan verwarm je deze vast voor op 220 graden.
Grill de courgette en paprika
Snijd eerst de courgette in plakjes en sprenkel wat olijfolie over de hete grillpan. Zet het vuur nu hoger. Leg de plakjes courgette op de pan en strooi er wat peper en grof zeezout over. Laat even liggen en sprenkel er wat olijfolie over. Draai de courgette om met een keukentang en laat nog kort grillen. Haal de courgette eraf en doe in een schaaltje.
In de tussentijd snijd je de bovenkant van de rode paprika. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit en snijd de paprika in ringen. Leg op de hete grillpan en strooi er wat grof zeezout over. Besprenkel met een beetje olijfolie en grill tot de paprika begint te blakeren. Draai daarna om met de keukentang en grill nog kort aan de andere kant. Doe ze daarna in een schaaltje.
Grill de ui en champignons
Pel tussendoor de ui en snijd deze in ringen, eventueel gebruik je hier een uienkam voor. Sprenkel weer wat olijfolie over de grillpan en grill de uienringen. Draai om met de keukentang als ze glazig worden en laat ze nog kort grillen. Bewaar in een schaaltje.
Tot slot borstel je de champignons schoon en snijd je deze met een officemes in plakjes. Stort ze allemaal op de grillpan en doe er wat olijfolie, peper en grof zeezout over. Grill tot ze beginnen te slinken en schep om met een spatel. Als de champignons gaar zijn doe je ze in het vierde schaaltje.
Bereid de broodjes en de pestosaus
Bak de pitabroodjes met de oven of in een broodrooster. Besprenkel de pitabroodjes met wat water en schuif in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de pitabroodjes af in zo'n 4 tot 6 minuten. Je kan ze ook in het broodrooster bereiden, houd dan 1 tot 2 minuten aan. Bereid de pestosaus door alle ingrediënten in een schaaltje te doen en meng met een garde tot een gladde saus.
Beleg de pitabroodjes met de gegrilde groenten
Serveer de pitabroodjes en de gegrilde groenten in schaaltjes. Snijd op ieder bord een pitabroodje open en beleg deze met de gegrilde courgette, paprika, ui en champignons. Schep er wat pestosaus op en verdeel de resterende gegrilde groenten over de borden. Doe hier nog wat pestosaus over en eet smakelijk.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 425 kcal.
- Vetten 20 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 46 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 11 gr.
- Zout 1.6 gr.
- Natrium 640 mg.