Pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui, champignons en pestosaus

Pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui, champignons en pestosaus

Laatst maakte ik dit pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui en champignons. Samen met een makkelijke pestosaus was het een heerlijk maaltje dat je echt eens moet proberen. De groenten voor grill je achter elkaar en bewaar je daarna in wat schaaltjes. En in de tussentijd maak je de snelle saus en bereid je de broodjes. Na nog geen 20 minuten zijn je pitabroodjes met gegrilde groenten klaar!

Grillpan, contactgrill of barbecue

Je kan de groenten trouwens op verschillende manieren grillen. Zelf koos ik deze keer voor de grillpan maar je kan ze ook op een contactgrill of zelfs op de barbecue bereiden. En heb je deze geen van allen in huis? Dan kan je dit pitabroodje met gegrilde groenten ook in een koekenpan maken. De broodjes kan je opwarmen in de oven maar ook een broodrooster werkt prima.

Nadat we de broodjes hadden belegd hadden we nog aardig wat gegrilde groenten over. Deze aten we er gewoon los bij met nog wat van de pestosaus erover, ook heel lekker. Krijg je ook zin in deze pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui, champignons en pestosaus? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. En hier vind je nog veel meer recepten met pitabroodjes en andere lekkere broodjes.

Recept

Ingrediënten

4 broodjes

  • 4 grote pitabroodjes
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's
  • 1 grote ui
  • 250 gr. champignons
  • olijfolie
  • peper
  • grof zeezout

Voor de pestosaus

  • 60 gr. yoghurt
  • 40 gr. mayonaise
  • 1 el. olijfolie
  • 1 tl. groene pesto

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zoals je kon lezen kies ik voor de grillpan voor het grillen van de groenten. Zet deze op een grote pit op laag vuur en laat door en door heet worden. Gebruik je een barbecue zorg dan dat de kolen goed gloeien en gebruik eventueel een grillplaat. En als je de groenten met de contactgrill wilt maken zorg je ook dat deze goed heet is voor je de eerste groenten erop gooit. Pak een snijplank en een scherp koksmes en zet vier schaaltjes klaar voor de groenten. Bereid je de pitabroodjes in de oven dan verwarm je deze vast voor op 220 graden.

Grill de courgette en paprika

Snijd eerst de courgette in plakjes en sprenkel wat olijfolie over de hete grillpan. Zet het vuur nu hoger. Leg de plakjes courgette op de pan en strooi er wat peper en grof zeezout over. Laat even liggen en sprenkel er wat olijfolie over. Draai de courgette om met een keukentang en laat nog kort grillen. Haal de courgette eraf en doe in een schaaltje.

In de tussentijd snijd je de bovenkant van de rode paprika. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit en snijd de paprika in ringen. Leg op de hete grillpan en strooi er wat grof zeezout over. Besprenkel met een beetje olijfolie en grill tot de paprika begint te blakeren. Draai daarna om met de keukentang en grill nog kort aan de andere kant. Doe ze daarna in een schaaltje.

Grill de ui en champignons

Pel tussendoor de ui en snijd deze in ringen, eventueel gebruik je hier een uienkam voor. Sprenkel weer wat olijfolie over de grillpan en grill de uienringen. Draai om met de keukentang als ze glazig worden en laat ze nog kort grillen. Bewaar in een schaaltje.

Tot slot borstel je de champignons schoon en snijd je deze met een officemes in plakjes. Stort ze allemaal op de grillpan en doe er wat olijfolie, peper en grof zeezout over. Grill tot ze beginnen te slinken en schep om met een spatel. Als de champignons gaar zijn doe je ze in het vierde schaaltje.

Bereid de broodjes en de pestosaus

Bak de pitabroodjes met de oven of in een broodrooster. Besprenkel de pitabroodjes met wat water en schuif in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de pitabroodjes af in zo'n 4 tot 6 minuten. Je kan ze ook in het broodrooster bereiden, houd dan 1 tot 2 minuten aan. Bereid de pestosaus door alle ingrediënten in een schaaltje te doen en meng met een garde tot een gladde saus.

Beleg de pitabroodjes met de gegrilde groenten

Serveer de pitabroodjes en de gegrilde groenten in schaaltjes. Snijd op ieder bord een pitabroodje open en beleg deze met de gegrilde courgette, paprika, ui en champignons. Schep er wat pestosaus op en verdeel de resterende gegrilde groenten over de borden. Doe hier nog wat pestosaus over en eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui, champignons en pestosaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui, champignons en pestosaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui, champignons en pestosaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui, champignons en pestosaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui, champignons en pestosaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met gegrilde courgette, paprika, ui, champignons en pestosaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 425 kcal.
  • Vetten 20 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 46 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 11 gr.
  • Zout 1.6 gr.
  • Natrium 640 mg.