Pitabroodje met gegrilde portobello, cheddar en gebakken uienringen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 pitabroodjes
- 4 portobello's
- 4 plakjes cheddar
- 100 gr. slamelange
- 2 uien
- plakjes augurk
- mayonaise
- tomatenketchup
Voor de marinade:
- 2 tenen knoflook
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 30 ml. olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Je hebt deze heerlijke portobelloburgers echt zo gemaakt. Verwarm je oven voor om de pitabroodjes te bereiden. Zet ook een grillpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Heb je deze niet? Gebruik dan een flinke hete koekenpan of bijvoorbeeld een contactgrill. Bereid de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Maak intussen de marinade voor de portobello's.
Marinade
De marinade is snel gemaakt. Neem een hoge mengbeker en doe hier de olijfolie in. Pel de teentjes knoflook en snijd deze in dunne plakjes, doe bij de olijfolie. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en doe bij de olijfolie. Voeg tot slot peper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde marinade met een staafmixer of keukenmachine. Indien nodig voeg je tussendoor nog wat extra olijfolie toe. Wil je er een salade bij serveren? Dan kan je deze marinade prima als dressing gebruiken, maak dan gewoon iets meer.
Portobello's grillen
Voor het grillen snijd je het steeltje uit de portobello's. Smeer de bovenkant in met lekker veel marinade. Vervolgens pel je de uien en snijd je deze in ringen. Gril de portobello's eerst aan de gemarineerde bovenkant. Tegelijkertijd gril je de uienringen mee, deze zijn eerder klaar en haal je er dus tussendoor af. Draai na een paar minuten de portobello's om. Vervolgens gril je ook de andere kant, leg na een minuutje de cheddar op de al gegrilde kant. Laat nog even smelten en bewaar de portobello's even op een bord.
Maak de broodjes
Nu snijd je de pitabroodjes open en smeer je de onderkant in met mayonaise. Verdeel hier de slamelange en de gebakken uienringen over. Snijd twee augurken in dunne plakjes en verdeel over de sla en uien. Leg hier de portobello's met de gesmolten cheddar op. Doe er tot slot nog wat tomatenketchup over en leg de bovenkant van het pitabroodje erop.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 501 kcal.
- Vetten 30 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 39 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 14 gr.
- Zout 2.63 gr.
- Natrium 1052 mg.