Pitabroodje met kip teriyaki, gebakken uienringen, shiitakes en taugé
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 pitabroodjes
- 200 gr. kippendijfilet
- 100 gr. shiitakes
- 100 gr. taugé
- 100 gr. ijsbergsla, gesneden
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 3 lenteuitjes
- bruine basterdsuiker
- 1 tl. sambal
- 1/2 flesje teriyakisays
- peper en zout
- arachideolie
Bereidingswijze
Zet vast een flinke hapjespan zonder antiaanbaklaag of een wok op het vuur, laat goed warm worden. Pel de ui en snijd deze in ringen. Borstel eventueel de shiitakes schoon, verwijder het harde uiteinde van de steeltjes en snijd in dunne plakjes. Dep de kippendijfilet droog en snijd ook deze in flinterdunne plakjes. Gebruik hiervoor het liefst een scherp vleesmes. Hierdoor hoef je alles maar heel kort te bakken.
Verhit een scheutje arachideolie in de pan of wok en doe hier de uienringen, shiitakes en wat bruine basterdsuiker in. Voeg ook de sambal toe en kruid extra met wat peper en zout. Bak alles aan tot de uienringen mooi gekarameliseerd zijn, schep uit de pan en bewaar in een met aluminiumfolie afgedekt bakje voor zo. Doe een beetje extra arachideolie in de pan of wok en roerbak de kippendij met de teriyakisaus enkele minuten op hoog vuur.
Schuif de kippendij naar de zijkant en doe de taugé erbij, verhit een minuutje en zet dan het vuur uit. Schep de kippendij vast uit de pan zodat deze niet verder gaart. Verwarm de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking en snijd deze open. Verwijder intussen de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd de paprika in dunne ringen. Snijd ook de lenteuitjes in ringetjes.
Beleg de pitabroodjes met de ijsbergsla, leg er wat ringetjes paprika op. Verdeel hier de gebakken uienringen en shiitakes over. Schep er de gebakken kippendij op en verdeel daar de taugé over. Strooi er rot slot de ringetjes lenteui over. Je pitabroodje met kip teriyaki, gebakken uienringen, shiitakes en taugé is klaar. Heerlijk voor de lunch en als avondeten, neem er dan twee per persoon.