Pitabroodje met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus

Pitabroodje met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus

Laatst aten we deze lekkere pitabroodjes met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus. Je hebt ze snel gemaakt en ze smaken ook nog eens erg goed. Het is dus een leuk en makkelijk recept voor het avondeten, voor als je doordeweeks eens wat minder tijd hebt. Of maak ze eens voor de lunch, want ook dan smaken ze heerlijk. Met deze lekkere pitabroodjes kan je dus alle kanten op.

Voor deze pitabroodjes met kipnuggets maakte ik de nuggets zelf. Ik gebruikte hiervoor alleen wat kruiden, olie en paneermeel. Zelf liet ik de kip een tijdje marineren in de koelkast maar dit is niet persé nodig. Hierna bakte ik de kipnuggets in een diepe hapjespan met een flinke laag arachideolie. Het resultaat was een bord vol knapperige nuggets waar je eigenlijk niet van af kan blijven. Voor de yoghurtsaus gebruikte ik Griekse yoghurt, die is net wat dikker en lekker zacht van smaak. Heb je deze niet dan kan je ook gewone yoghurt gebruiken.

Lijken deze lekkere pitabroodjes met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus jou ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En hier vind je nog veel meer leuke recepten met pitabroodjes en andere broodjes recepten. Je kan deze kipnuggets trouwens ook prima als snack bereiden. Ze zijn heerlijk met wat chilisaus!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 grote pitabroodjes
  • 200 gr. slamelange
  • 4 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • natuurazijn
  • snufje suiker

Voor de kipnuggets:

  • ca. 300 gr. kipfilet
  • arachideolie*
  • ca. 50 gr. paneermeel**
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. gedroogde peterselie
  • peper en zout

Voor de yoghurtsaus:

  • ca. 150 gr. Griekse yoghurt
  • 1 el. mayonaise
  • handje verse bieslook
  • scheutje citroensap
  • peper

* Heb je geen arachideolie in huis? Gebruik dan zonnebloemolie om de kipnuggets in te bakken.

** Als je toevallig panko in huis hebt kan je dat ook gebruiken, dan worden de kipnuggets nog knapperiger.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets met een vleesmes in stukjes van gelijke grootte. Meng in een mengkom twee eetlepels arachideolie met de paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Doe hier de blokjes kipfilet in en maal daar nog wat peper en zout over. Schep alles goed om en laat (als je de tijd hebt) een half uurtje marineren.

Bak de kipnuggets

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een flinke hapjespan op laag vuur. Voeg een laagje arachideolie toe zodat de bodem van de pan net onder staat. Verhit de olie op middelhoog vuur en paneer intussen de kipnuggets. Dit doe je in een grote schaal of een extra mengkom waarin je het paneermeel en de gedroogde peterselie hebt gemengd. Haal met een keukentang de stukjes kipfilet uit de marinade en wentel ze door het paneermeel. Doe ze direct in de hapjespan. Bak de nuggets aan beide kanten bruin en in ongeveer acht minuten gaar. Keer de nuggets regelmatig om en laat een beetje uitlekken op een bord met wat keukenpapier.

Snijd de toppings

Doe intussen de pitabroodjes in de oven nadat je ze even nat hebt gemaakt onder de kraan. Bak ze ongeveer zes minuten op het rooster in de oven. In de tussentijd snijd je een kwart van de komkommer in flinterdunne plakjes. Twee van de trostomaten snijd je met een tomatenmes ook in plakjes. Eventueel kan je de vochtige kern verwijderen. Pel de rode ui en snijd in vier parten, ook deze snijd je vervolgens in flinterdunne stukjes. Houd alles apart voor zo.

Maak de yoghurtsaus en sla

Hak een handje bieslook fijn met een koksmes. Doe samen met de rest van de ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom. Klop alles door elkaar met een garde tot je een romige saus hebt.

Pak een grote slakom en doe hier de slamelange in, houd vier kleine handjes apart. Snijd de rest van de komkommer en de tomaten in blokjes en voeg toe. Voeg ook driekwart van de gesneden rode ui toe. Sprenkel er ruim zonnebloemolie of slaolie over en een scheutje azijn. Doe er ook een snufje suiker en wat peper en zout over en schep door elkaar.

Beleg de pitabroodjes met kipnuggets

Snijd de pitabroodjes open tot een soort envelop en leg op een bord. Leg er wat van de apart gelegde sla in, wat plakjes komkommer en wat plakjes tomaat. Schep er wat van de kipnuggets bij en doe er naar smaak de romige yoghurtsaus over. Serveer er wat van de sla bij en doe ook hier eventueel nog wat yoghurtsaus over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pitabroodje met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus'
Afbeelding bij 'Pitabroodje met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 587 kcal.
  • Vetten 20 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 66 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 31 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.