Pitabroodje met kipnuggets, sla, komkommer, tomaat en yoghurtsaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 grote pitabroodjes
- 200 gr. slamelange
- 4 trostomaten
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- peper en zout
- zonnebloemolie
- natuurazijn
- snufje suiker
Voor de kipnuggets:
- ca. 300 gr. kipfilet
- arachideolie*
- ca. 50 gr. paneermeel**
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. uienpoeder
- 1 tl. knoflookpoeder
- 1 tl. gedroogde peterselie
- peper en zout
Voor de yoghurtsaus:
- ca. 150 gr. Griekse yoghurt
- 1 el. mayonaise
- handje verse bieslook
- scheutje citroensap
- peper
* Heb je geen arachideolie in huis? Gebruik dan zonnebloemolie om de kipnuggets in te bakken.
** Als je toevallig panko in huis hebt kan je dat ook gebruiken, dan worden de kipnuggets nog knapperiger.
Bereidingswijze
Snijd de kipfilets met een vleesmes in stukjes van gelijke grootte. Meng in een mengkom twee eetlepels arachideolie met de paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Doe hier de blokjes kipfilet in en maal daar nog wat peper en zout over. Schep alles goed om en laat (als je de tijd hebt) een half uurtje marineren.
Bak de kipnuggets
Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een flinke hapjespan op laag vuur. Voeg een laagje arachideolie toe zodat de bodem van de pan net onder staat. Verhit de olie op middelhoog vuur en paneer intussen de kipnuggets. Dit doe je in een grote schaal of een extra mengkom waarin je het paneermeel en de gedroogde peterselie hebt gemengd. Haal met een keukentang de stukjes kipfilet uit de marinade en wentel ze door het paneermeel. Doe ze direct in de hapjespan. Bak de nuggets aan beide kanten bruin en in ongeveer acht minuten gaar. Keer de nuggets regelmatig om en laat een beetje uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
Snijd de toppings
Doe intussen de pitabroodjes in de oven nadat je ze even nat hebt gemaakt onder de kraan. Bak ze ongeveer zes minuten op het rooster in de oven. In de tussentijd snijd je een kwart van de komkommer in flinterdunne plakjes. Twee van de trostomaten snijd je met een tomatenmes ook in plakjes. Eventueel kan je de vochtige kern verwijderen. Pel de rode ui en snijd in vier parten, ook deze snijd je vervolgens in flinterdunne stukjes. Houd alles apart voor zo.
Maak de yoghurtsaus en sla
Hak een handje bieslook fijn met een koksmes. Doe samen met de rest van de ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom. Klop alles door elkaar met een garde tot je een romige saus hebt.
Pak een grote slakom en doe hier de slamelange in, houd vier kleine handjes apart. Snijd de rest van de komkommer en de tomaten in blokjes en voeg toe. Voeg ook driekwart van de gesneden rode ui toe. Sprenkel er ruim zonnebloemolie of slaolie over en een scheutje azijn. Doe er ook een snufje suiker en wat peper en zout over en schep door elkaar.
Beleg de pitabroodjes met kipnuggets
Snijd de pitabroodjes open tot een soort envelop en leg op een bord. Leg er wat van de apart gelegde sla in, wat plakjes komkommer en wat plakjes tomaat. Schep er wat van de kipnuggets bij en doe er naar smaak de romige yoghurtsaus over. Serveer er wat van de sla bij en doe ook hier eventueel nog wat yoghurtsaus over.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 587 kcal.
- Vetten 20 gr.
- Waarvan verzadigd 4 gr.
- Koolhydraten 66 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 31 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.