Pitabroodjes met gegrilde groenten, ribeye en oestersaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 grote pitabroodjes
- ca. 300 gr. ribeye*
- 400 gr. wortelen
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 250 gr. champignons
- 3 lenteuitjes
- oestersaus
- sojasaus
- vloeibare honing
- wokolie
- boter om te bakken
- peper en zout
- sesamzaadjes, optioneel
* In plaats van ribeye kan je ook een entrecote gebruiken of eventueel gewone biefstuk.
Bereidingswijze
Haal de ribeye een half uur van tevoren uit de koelkast en laat op deze kamertemperatuur komen. Verwarm je oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar. Snijd eerst de worteltjes in schuine plakjes met een koksmes. Hierna snijd je de bovenkant van de rode paprika en verwijder je de zaadjes en zaadlijsten.
Vervolgens snijd je de paprika in reepjes en blokjes. Pel de rode ui en snijd deze vervolgens in partjes. Verdeel alle groenten over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en schuif in de voorverwarmde oven, rooster de groenten in ongeveer 25 minuten gaar. Na 20 minuten haal je deze er even uit om de champignons, lenteui en pitabroodjes toe te voegen. Dit lees je verderop in het recept.
Bak de champignons en de ribeye
Borstel intussen de champignons schoon met een groenteborsteltje en snijd in plakjes. Als je een eiersnijder hebt kan je dat hier eventueel mee doen. Verhit wat wokolie in de hapjespan of koekenpan en bak de champignons tot ze wat slinken en bruin worden. Voeg een klein scheutje sojasaus toe en een beetje oestersaus. Schep alles goed om met wat peper en zout en doe de champignons in een schaaltje.
Laat het bakresidu in de pan en snelt er wat boter in. Smeer de ribeye aan beide kanten in met een beetje sojasaus en bak op hoog vuur aan beide kanten dicht. Giet er vervolgens een flinke scheut oestersaus over en zet het vuur lager. Bak de ribeye nog zo'n twee minuten per kant en beweeg regelmatig door de pan. Haal de ribeye uit de pan en wikkel in aluminiumfolie, laat rusten tot zo.
Bak de pitabroodjes
Haal na 20 minuten de bakplaat met de groenten uit de oven. Snijd de lenteuitjes in schuine ringen en verdeel over de groenten. Verdeel ook de gebakken champignons over de bakplaat. Maak de pitabroodjes wat vochtig en verdeel over een ovenrooster. Schuif de bakplaat met groenten weer in de oven en het ovenrooster met de broodjes daarboven. Doe alles nog vijf minuten in de oven.
Serveren
Haal de groenten en de pitabroodjes uit de oven. Doe de geroosterde groenten in een schaal en haal de ribeye uit het aluminiumfolie. Snijd de ribeye met een vleesmes in flinterdunne plakken en doe bij de geroosterde groenten. Doe er een scheutje honing over en bestrooi met sesamzaadjes. Doe er de resterende oestersaus uit de hapjespan bij en schep alles goed om en. Snijd de pitabroodjes open tot envelopjes. Vul de pitabroodjes aan tafel met de geroosterde groenten en ribeye met oestersaus.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 425 kcal.
- Vetten 17 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 40 gr.
- Waarvan suikers 15 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 23 gr.
- Zout 2.8 gr.
- Natrium 1120 mg.