
Pitabroodjes met gehakt, champignons en tomaat
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 pitabroodjes
- 300 gr. rundergehakt
- 2 sjalotjes
- 2 trostomaten
- 100 gr. veldsla
- 125 gr. champignons
- mayonaise
- hamburger- of cocktailsaus
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Verwarm vast een hapjespan of ruime koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakjes en hak deze vervolgens in fijne stukjes. Doe de fijn gehakte champignons in de hete pan en kruid met peper en zout. Bak kort aan terwijl je de champignons af en toe even omschept.
Pel intussen de sjalotjes en snijd in zo klein mogelijke stukjes. Doe het gehakt in een mengkom, doe hier de fijngehakte sjalotjes bij en wat peper en zout naar smaak. Kneed door elkaar tot je een enigzins stevige bal krijgt en verdeel deze in vier porties. Rol hier vier gehaktballen van die je vervolgens wat platdrukt.
Smelt een klont boter bij de champignons en bak de 'platte' gehaktballen in ongeveer 12 minuten gaar. Keer de gehaktballen regelmatig en beweeg ze af en toe door de pan, omdat je geen paneermeel en ei hebt gebruikt kunnen de gehaktballen wat brokkelig zijn. Als de champignons te hard gaan schep je deze er vast uit, anders bak je ze mee tot het einde.
Snij intussen de tomaten in plakjes en verwarm de pitabroodjes per twee in een broodrooster. Snij de verwarmde pitabroodjes open, smeer de onderkant in met wat mayonaise en leg hier flink wat veldsla op. Doe de gehaktbal erop, beleg met wat plakjes tomaat en schep hier de krokant gebakken champignons bij.
Doe er eventueel nog wat hamburger- of cocktailsaus op en genieten maar. Erg lekker met een groene salade waar je ook wat tomaat in verwerkt.
Recepten in je mail




