Pittig pannetje bonen met champignons, tomaat en rijst
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. rijst
- ca. 700 gr. gemengde bonen*
- 400 gr. tomatenblokjes, bv. Heinz
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- chilivlokken
- paprikapoeder
- 1/2 tl. maïzena
- peper en zout
- verse peterselie
- olijfolie
* Ik koos voor twee potten bonen met o.a. kidneybonen, limabonen, black eyed bonen en mais.
Bereidingswijze
Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm ook een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Pel de teen knoflook en de ui en snijd beiden goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit hier de ui en knoflook in.
Borstel intussen de kastanjechampignons schoon en snijd in partjes. Voeg de champignons toe aan de hapjespan en bak op hoog vuur mee tot ze beginnen te slinken. Kruid tussendoor met flink wat peper en wat zout. Laat de bonen uitlekken en voeg deze met de tomatenblokjes toe aan de pan als de champignons mooi bruin zijn.
Maak de bonen en tomaten af
Kruid de bonen en tomaten met wat chilivlokken en paprikapoeder. Hak intussen een handje peterselie fijn. Als je de bonen en tomaten te dun vindt kan je deze indikken met wat maïzena. Doe een halve theelepel in een kommetje met een klein beetje lauw water. Klop goed door elkaar met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg toe aan de saus en roer goed door, laat verder indikken op middelhoog vuur.
Voeg vlak voor het opdienen het grootste deel van de fijngesneden peterselie toe. Bewaar een klein beetje om zo de borden te garneren. Schep de rijst op de borden en verdeel hier de dikke saus met bonen, champignons en tomaten over. Garneer met de overgebleven peterselie en dien op.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 377 kcal.
- Vetten 5 gr.
- Waarvan verzadigd 1 gr.
- Koolhydraten 55 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 16 gr.
- Eiwitten 19 gr.
- Zout 1.7 gr.
- Natrium 680 mg.