Pizza bianca met knoflook- en basilicumolie, mozzarella en pancetta
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 400 gr. pizzadeeg (uit pizzapakket of zelfgemaakt)
- 2 trostomaten
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 3 takjes basilicum
- 3 takjes rozemarijn
- 35 ml. olijfolie + wat extra
- 50 gr. pancetta
- 1 bol buffelmozzarella
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier.
Spreid het pizzadeeg uit over de bakplaat zodat deze volledig is bedekt. Schuif de bodem in de voorverwarmde oven en laat deze vast vijf minuten voorbakken.
Bereid intussen de knoflook- en basilicumolie door 35 ml. olijfolie, de gepelde tenen knoflook en de blaadjes basilicum in een hoge bak te doen. Pureer met een staafmixer tot je een gladde groene olie over houdt.
Haal de bodem uit de oven en smeer in met de olie, laat de oven aanstaan. Snijd de tomaten en rode ui in dunne plakjes en ringetjes en verdeel over de bodem. Snijd de mozzarella in plakken en scheur in kleine stukjes, verdeel over de bodem.
Ris de rozemarijn van de takjes, hak fijn en strooi over de bodem. Verdeel tenslotte de plakjes pancetta over de bodem en sprenkel er nog wat olijfolie over. Bak de pizza nog zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met een lekkere salade.