Pizza caprese met pesto, tomaat, mozzarella en basilicum
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 400 gr. pizzadeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- 500 gr. cherrytomaten (of 6 trostomaten)
- 2 bollen buffelmozzarella
- 5 tl. groene pesto
- Italiaanse kruiden of gedroogde oregano
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
Strooi wat bloem op je aanrecht en leg het pizzadeeg hierop. Druk plat met je handen, trek wat uit elkaar in de gewenste vorm en rol uit met een deegroller. Leg het deeg op de bakplaat en schep er wat groene pesto op. Smeer de pesto uit met de bolle kant van een lepel.
Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de pizzabodem, bewaar een kwart. Als je trostomaten gebruikt snijd je deze in plakjes en verwijder je het vochtige deel. Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd ook deze in plakken. Verdeel de plakjes mozzarella over de pizza. Leg de resterende cherrytomaatjes op de mozzarella.
Kruid nu met versgemalen peper en een beetje zout. Strooi er ook Italiaanse kruiden of oregano over en sprenkel er tenslotte nog wat olijfolie over. Schuif de pizza 15 minuten in je voorverwarmde oven tot de bodem gaar is en de bovenkant gesmolten.
Haal de pizza uit de oven en strooi er verse blaadjes basilicum over. Sprenkel er tenslotte nog wat olijfolie over en serveer de pizza direct. Wij aten de pizza caprese in combinatie met een lekker snelle salade.