Pizza met 3 soorten paprika, gerookte kip en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- pizzapakket (pizzadeeg en tomatensaus)*
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 1 gerookte kipfilet (ca. 150 gr.)
- oregano
- peper en zout
- olijfolie
* Je kan ook zelf pizzadeeg maken en een tomatensaus maken van ca. 200 gr. passata, een handje gesnipperde basilicum en 3 teentjes fijngehakte knoflook. Even door elkaar husselen en op de bodem smeren.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een ovenplaat klaar die je bekleed met bakpapier.
Rol het pizzadeeg tot een rechthoekige plak die op de ovenplaat past, als je kant en klaar deeg gebruikt verdeel je dit gewoon over de ovenplaat. Verdeel de tomatensaus over de bodem en smeer uit met de bolle kant van een lepel, zorg dat je een klein beetje ruimte tot de randen overhoudt.
Snijd de rode, gele en groene paprika in reepjes en hussel even door elkaar. Strooi de paprika over de pizzabodem. Snijd de gerookte kipfilet in niet al te dikke plakken en verdeel ook deze over de pizzabodem. Snijd de bol buffelmozzarella in dunne plakken en scheur hier kleine stukjes van die je ook over de bodem verdeelt.
Tenslotte snij je de rode ui in dunne ringetjes en verdeel je ook deze over de pizzabodem. Strooi er naar smaak oregano (of Italiaanse kruiden) over en kruid met wat versgemalen peper en zout. Sprenkel wat olijfolie over de pizza en schuif hem zo'n 15 minuten in je voorverwarmde oven.
Je kan deze pizza serveren met een eenvoudige groene salade of een lekkere insalata caprese.