
Pizza met carpaccio, pesto en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pizzadeeg
- 150 gr. rundercarpaccio
- 150 gr. zongedroogde tomaatjes
- 2 bollen buffelmozzarella
- 50 gr. veldsla
- groene pesto
- pijnboompitjes
- oregano
- peper en zout
- olijfolie
Deze pizza bereid je in meerdere etappes. Eerst bak je de bodem een tijdje, daarna voeg je de 'warme' ingrediënten toe en aan het einde de 'koude' ingrediënten. Klinkt ingewikkeld maar gelukkig is deze pizza heel makkelijk om te maken.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een met bakpapier beklede ovenplaat klaar. Leg de zongedroogde tomaatjes op wat keukenpapier om deze een beetje uit te laten lekken.
Verdeel het pizzadeeg over de bakplaat en zorg dat dit overal even dik is. Bak de bodem circa 8 minuten in je voorverwarmde oven en haal deze er daarna uit, laat de oven aan staan.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes, snijd de bollen mozzarella in plakken en daarna in reepjes. Smeer de gebakken pizzabodem dun in met groene pesto en verdeel daar de zongedroogde tomaatjes over. Verdeel hier de reepjes mozzarella over en bestrooi met wat oregano, peper en zout. Bak de pizza nog eens 6 minuten in je voorverwarmde oven en zet alvast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
Haal de pizza uit de oven maar laat de oven weer aan staan. Leg de plakjes carpaccio over de pizzabodem met de pesto, zongedroogde tomaatjes en mozzarella en zet deze nog 1 minuut in de oven zodat de carpaccio een beetje lauw wordt. Bak intussen de pijnboompitjes kort aan in de droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren, doe het vuur uit.
Haal de pizza tenslotte uit de oven, nu mag de oven uit. Verdeel de veldsla over de pizza en strooi er de nog warme pijnboompitjes over. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en je pizza is klaar. Buon appetito!
Recepten in je mail





