Pizza met champignons, veldsla, rosbief, pijnboompitjes, truffelolie en Parmezaan
Recept
Ingrediënten
2 pizza's
- 2 pizzabodems met tomatensaus
- 150 gr. champignons
- 100 gr. veldsla
- 30 gr. pijnboompitjes
- 200 gr. rosbief, vleeswaren
- oregano
- peper en zout
- truffelolie
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Gebruik je een pizzasteen dan zet je deze eerst in de oven. Verwarm vervolgens de oven voor op de allerhoogste stand, bij mij is dat 250 graden. Het best is het als je de oven minimaal 15 minuten laat voorverwarmen, liefst nog iets langer. Zo wordt de steen namelijk loeiheet en je bodem heerlijk knapperig.
Bak de pizza
Maak je zelf het pizzadeeg dan rol je de pizza's dun uit. Smeer ze vervolgens dun in met tomatensaus, hou een centimeter vrij aan de rand. Borstel de champignons schoon en snijd vervolgens in dunne plakjes. Met een eiersnijder of speciale champignonsnijder heb je dit zo gedaan. En anders gebruik je hier gewoon een scherp keukenmesje voor. Verdeel de champignons over beide bodems en strooi er wat oregano over.
Als je een pizzasteen gebruikt strooi je eerst wat bloem op de steen. Schuif de eerste pizza nu met een pizzaschep voorzichtig op de steen. Bak deze zes tot acht minuten en haal met de schep weer van de steen. Strooi weer wat bloem op de steen en bak ook de tweede pizza op deze manier.
Beleg de pizza
Als de pizza's in de oven staan verwarm je een koekenpan op het vuur. Strooi de pijnboompitjes erin en rooster deze tot je ze begint te ruiken en de pitjes wat donkerder worden. Gebruik geen olie of boter en beweeg de pan continu, anders verbranden de pijnboompitjes. Doe vervolgens op een bord en laat een beetje afkoelen.
Verdeel de veldsla nu over de gebakken pizza's en verdeel daar de plakjes rosbief over. Strooi ook de pijnboompitjes over de pizza's. Kruid met een beetje peper en rasp er met een wat grove keukenrasp flink wat Parmezaanse kaas over. Sprenkel er tot slot naar smaak de truffelolie over en je pizza is klaar. Snijd de eerste pizza in stukken en eet deze vast op als de tweede in de oven zit. Vers uit de oven zijn ze namelijk het lekkerst.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 989 kcal.
- Vetten 32 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 115 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 55 gr.
- Zout 3.6 gr.
- Natrium 1440 mg.