Pizza met Coppa di Parma en burrata
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. pizzadeeg
- 250 gr. cherrytomaten
- ca. 200 gr. tomatensaus voor pizza
- 100 gr. Coppa di Parma*
- 2 bollen burrata
- 1 ui
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
- bloem
* Kan je geen Coppa di Parma vinden dan kan je ook parmaham of een andere prosciutto gebruiken.
Voor de tomatensaus (optioneel)
- 400 gr. tomaat uit blik
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl. Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast twee bakplaten met bakpapier klaar.
Bestrooi je aanrecht met wat bloem en verdeel het pizzadeeg in vier porties. Rol elk tot een bal en leg deze op je aanrecht, druk het deeg vanuit de binnenkant voorzichtig uit elkaar en vorm een pizzabodem. Je kan dit eventueel ook met een deegroller doen, al wordt de bodem dan minder luchtig.
Ik gebruikte deze keer kant-en-klare tomatensaus (Mutti Pizzasaus aromatizzata) maar deze is ook makkelijk zelf te maken. Pel een ui en twee teentjes knoflook, hak goed fijn en fruit in wat olijfolie. Voeg 400 gram tomaat uit blik (inclusief het vocht) en een theelepel Italiaanse kruiden toe en verwarm 20 minuten tot de saus wat indikt. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik de helft voor de pizza en vries de andere helft in.
Bestrijk de pizzabodems ieder met ongeveer twee eetlepels tomatensaus en smeer uit met de bolle kant van een lepel, de laag moet niet te dik worden. scheur de Coppa di Parma in stukken en verdeel over de bodem. Pel de ui en snijd in dunne ringen, verdeel de uienringen over de pizza's. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de ham. Kruid met wat peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Bak de pizza's in 20 minuten gaar in de oven. Haal na 20 minuten de pizza's uit de oven en scheur de burrata er overheen. Bestrooi met verse blaadjes basilicum en sprenkel er nog wat olijfolie over. Je pizza met Coppa di Parma en burrata is nu klaar, buon appetito!