Pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pizzadeeg, recept
- ca. 200 gr. tomatensaus/pizzasaus
- 70 gr. parmaham
- 150 gr. champignons
- 1 rode paprika
- 1 bol buffelmozzarella
- 50 gr. veldsla
- oregano, gedroogd
- peper en zout
- truffelolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Ik koos voor een plaatpizza maar je kan hier ook twee gewone pizza's mee maken.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap die op je bakplaat past. Smeer dit in met de tomatensaus, het makkelijkst gaat dit met de bolle kant van een lepel. Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika vervolgens in dunne ringen en verdeel over de bodem.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes, verdeel deze plakjes over de bodem. Scheur de plakjes parmaham in reepjes en verdeel ook deze over de bodem. Laat de buffelmozzarella kort uitlekken en knijp het vocht er nog even uit. Snijd in plakken of scheur in stukjes en verdeel de mozzarella over de bodem. Sprenkel er tot slot ruim truffelolie over.
Strooi wat gedroogde oregano over de pizza en kruid verder met wat versgemalen peper en zout. Schuif de pizza zo'n 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten en de bodem mooi goudbruin is geworden.
Haal de pizza uit de oven en verdeel de plukjes veldsla erover. Sprenkel er nogmaals een beetje truffelolie overheen. Serveer je pizza met parmaham, champignons, mozzarella, truffelolie en veldsla met een frisse salade.
Tip: hou je nog wat pizza over? Warm deze dan de volgende dag op in een droge koekenpan, zo blijft de bodem lekker knapperig.