Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 400 gr. pizzadeeg, recept
- 200 gr. pizzasaus
- 140 gr. parmaham
- 1 bol buffelmozzarella
- ca. 50 gr. Grana Padano
- 35 gr. rucola
- verse basilicum
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Vorm het pizzadeeg tot een egale bodem die precies op je bakplaat past. Doe de pizzasaus op het deeg en strijk deze met de bolle kant van een lepel over de bodem, houd een stukje aan de randen vrij. Laat de buffelmozzarella uitlekken en knijp goed uit. Snijd in dunne reepjes of pluk in stukjes met de hand. Verdeel over de pizzabodem.
Rasp een stukje Grana Padano boven een kommetje en strooi de helft over de bodem. Bak de bodem in zo'n 15 tot 20 minuten in je voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de bodem krokant. Haal de pizza uit de oven en schuif op een groot bord of een snijplank.
Scheur de parmaham in stukjes en verdeel deze over de nog hete pizza. Strooi hier de rucola overheen. Scheur wat verse blaadjes basilicum in snippers en strooi over de bodem. Strooi er vervolgens de rest van de geraspte Grana Padano overheen en sprenkel er nog wat olijfolie over. Serveer direct, bijvoorbeeld met een frisse salade.