Pizza met salami, chorizo, champignons en mozzarella

Pizza met salami, chorizo, champignons en mozzarella

Deze pizza’s met salami, chorizo, champignons en mozzarella maakte ik laatst voor zoonlief en mezelf. Mijn vrouw at buiten de deur en dan kiezen we met ons tweetjes vaak voor pannenkoeken of pizza. En ja, die maak ik dan natuurlijk het allerliefst zelf.

Meestal maak ik ook zelf de pizzabodem maar deze keer koos ik voor wel heel makkelijk. Twee kant en klare bodems en een pizzasteen zorgden ervoor dat iedere pizza binnen 10 minuten op tafel stond. Heb je geen pizzasteen houd dan zo’n 15 tot 20 minuten per pizza aan.

Lijkt deze pizza met salami, chorizo, champignons en mozzarella jou ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle pizzarecept. Zelf nam ik de variant met mozzarella zoals in dit recept, mijn zoontje koos voor gewone geraspte kaas.

Recept

Ingrediënten

2 pizza's

  • 2 kant en klare pizzabodems*
  • 1 blik pizzasaus, bv. Mutti
  • 125 gr. champignons, in plakjes
  • 100 gr. salami
  • 100 gr. chorizo
  • 2 bollen mozzarella
  • oregano, gedroogd
  • olijfolie
  • verse basilicum

* Zelf pizzadeeg maken is ook erg makkelijk, hier vind je mijn basisrecept.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik je een pizzasteen? Zet deze dan in de oven voordat je deze aan doet. Zelf zet ik deze altijd op het onderste rooster. Verwarm de oven voor op 250 graden, doe dit ruim van tevoren zodat de pizzasteen en de oven goed heet worden. Zo bak je de pizza's met de meest krokante bodems.

Doe op iedere pizzabodem ongeveer drie eetlepels pizzasaus of tomatensaus. Spreid deze uit over de bodem met de achterkant van de lepel. Houd een klein stukje van de rand vrij van de tomatensaus. Verdeel de plakken salami over de bodem en verdeel daar de plakken chorizo over. Snijd de champignons in plakjes en verdeel ze over de salami en chorizo.

Pizza's bakken

Bestrooi naar smaak met oregano en laat de bollen mozzarella uitlekken. De mozzarella snijd je nu in plakken en verdeel je over de pizza's. Strooi wat bloem over de pizzasteen. Schuif de pizza's hierna per stuk op de pizzasteen en bak deze zo'n vijf minuten. Door de hitte van de steen gaart je pizza een stuk sneller. Als de bodem mooi krokant en de mozzarella gesmolten is haal je de pizza uit de oven. Strooi er wat verse basilicum over en besprenkel met wat olijfolie. Snijd je pizza in stukken en serveer direct. Bak de tweede pizza er meteen achteraan.

Bak je de pizza's zonder pizzasteen? Leg dan eventueel en vel bakpapier op een bakplaat en bak de pizza's in zo'n 15 minuten gaar. Gebruik je vers deeg? Houdt dan met een pizzasteen een baktijd van zo'n zes tot acht minuten aan, zonder steen zo'n 15 tot 20 minuten.

Pizza later opwarmen

Houd je nog wat stukken pizza over? Bewaar deze in de koelkast en verwarm ze de volgende dag in een droge hete koekenpan. Zo blijft de bodem lekker krokant en is je pizza zo weer warm.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza met salami, chorizo, champignons en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pizza met salami, chorizo, champignons en mozzarella'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 1215 kcal.
  • Vetten 75 gr.
  • Waarvan verzadigd 30 gr.
  • Koolhydraten 71 gr.
  • Waarvan suikers 14 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 57 gr.
  • Zout 6.25 gr.
  • Natrium 2500 mg.