Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas
Recept
Ingrediënten
2 pizza's
- 2 pizzabodems*
- tomatensaus voor pizza
- 200 gr. bladspinazie
- 3 tenen knoflook
- 1 bol mozzarella
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
* Je kan kiezen voor kant en klare bodems met tomatensaus of zelf pizzabodems maken.
Bereidingswijze
Als eerste zet je de pizzasteen in je oven. Verwarm de oven met steen voor op 250 graden. Heb je geen pizzasteen? Dan is de bereidingstijd iets langer. Bak in dat geval de pizza op een bakplaat. Eventueel kan je deze bekleden met bakpapier.
Pizza's beleggen
Pel nu de tenen knoflook en snijd vervolgens in plakjes. Verhit daarna een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg de knoflook en een handje bladspinazie toe. Schep om op middelhoog vuur tot de spinazie slinkt, blijf opndertussen omscheppen. Voeg steeds een handje spinazie toe tot alle spinazie is geslonken. Kruid vervolgens met peper en zout. Zet het vuur uit en bewaar voor zo.
Beleg daarna de pizzabodems. Indien nodig smeer je ze eerst in met de tomatensaus. Schep een flinke lepel saus in het midden. Smeer deze dan in een cirkel naar buiten uit. Houd hierbij een centimeter van de rand vrij. Verdeel hierna de spinazie met knoflook over beide bodems. Laat de mozzarella uitlekken en scheur hierna in plukjes. Verdeel vervolgens de stukjes mozzarella vervolgens over de pizza's. Rasp er tot slot flink wat Parmezaanse kaas over.
Bak de pizza's
Strooi wat bloem op de pizzasteen en schuif één pizza op. Bak de pizza ongeveer vijf tot zes minuten. Is de bodem knapperig en de mozzarella gesmolten? Dan haal je de pizza eruit. Strooi hierna weer wat bloem op de pizzasteen en bak de tweede pizza. Heb je geen pizzasteen? Dan bak je de pizza's in ongeveer 15 minuten per pizza.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per pizza
- Energie 647 kcal.
- Vetten 26 gr.
- Waarvan verzadigd 12 gr.
- Koolhydraten 63 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 34 gr.
- Zout 3 gr.
- Natrium 1200 mg.