Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas

Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas

Laatst maakte ik deze pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas. Dit kwam omdat ik zowel spinazie als mozzarella over had van een ander recept. Het resultaat was een heerlijke pizza die echt het herhalen waard is. Superlekker van smaak en ook nog eens zo klaar.

Terwijl je de oven voorverwarmt bak je de spinazie kort aan met wat knoflook. Hier beleg je de pizza’s mee die je vervolgens in de oven doet. Ook deed ik er nog wat mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas op. Als je een pizzasteen gebruikt is de pizza in een paar minuten klaar. Zonder pizzasteen duurt het net iets langer.

Krijg je ook al zin in deze aparte maar heerlijke pizza? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. Heb je liever iets anders dan vind je op Kookidee nog veel meer pizzarecepten. Buon appetito!

Recept

Ingrediënten

2 pizza's

  • 2 pizzabodems*
  • tomatensaus voor pizza
  • 200 gr. bladspinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

* Je kan kiezen voor kant en klare bodems met tomatensaus of zelf pizzabodems maken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als eerste zet je de pizzasteen in je oven. Verwarm de oven met steen voor op 250 graden. Heb je geen pizzasteen? Dan is de bereidingstijd iets langer. Bak in dat geval de pizza op een bakplaat. Eventueel kan je deze bekleden met bakpapier.

Pizza's beleggen

Pel nu de tenen knoflook en snijd vervolgens in plakjes. Verhit daarna een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg de knoflook en een handje bladspinazie toe. Schep om op middelhoog vuur tot de spinazie slinkt, blijf opndertussen omscheppen. Voeg steeds een handje spinazie toe tot alle spinazie is geslonken. Kruid vervolgens met peper en zout. Zet het vuur uit en bewaar voor zo.

Beleg daarna de pizzabodems. Indien nodig smeer je ze eerst in met de tomatensaus. Schep een flinke lepel saus in het midden. Smeer deze dan in een cirkel naar buiten uit. Houd hierbij een centimeter van de rand vrij. Verdeel hierna de spinazie met knoflook over beide bodems. Laat de mozzarella uitlekken en scheur hierna in plukjes. Verdeel vervolgens de stukjes mozzarella vervolgens over de pizza's. Rasp er tot slot flink wat Parmezaanse kaas over.

Bak de pizza's

Strooi wat bloem op de pizzasteen en schuif  één pizza op. Bak de pizza ongeveer vijf tot zes minuten. Is de bodem knapperig en de mozzarella gesmolten? Dan haal je de pizza eruit. Strooi hierna weer wat bloem op de pizzasteen en bak de tweede pizza. Heb je geen pizzasteen? Dan bak je de pizza's in ongeveer 15 minuten per pizza.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas'

Voedingswaarden per pizza

  • Energie 647 kcal.
  • Vetten 26 gr.
  • Waarvan verzadigd 12 gr.
  • Koolhydraten 63 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 34 gr.
  • Zout 3 gr.
  • Natrium 1200 mg.