Pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje
Recept
Ingrediënten
2 pizza's
- 2 pizzabodems*
- tomatensaus*
- 1 teen knoflook
- 200 gr. bladspinazie
- 80 gr. pancetta, plakjes
- 2 eieren
- 150 gr. mozzarella, geraspt
- olijfolie
* Kijk hier als je zelf pizzabodems wil maken. Koop je een kant-en-klare bodem dan zit de tomatensaus daar vaak al op en hoef je deze dus niet los te kopen of te bereiden.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250 graden. Gebruik je een pizzasteen dan leg je er deze in voordat je de oven aan zet. Zet een flinke hapjespan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Doe de eieren in een steelpan en vul met koud water tot de eieren onder staan. Zet het vuur aan en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt kook je de eieren zo'n vier tot vijf minuten. Laat hierna schrikken onder de koude kraan en verder afkoelen in koud water.
Roerbak de spinazie
Pel de teen knoflook en hak deze met een koksmes goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en doe hier de knoflook en een handje verse spinazie bij. Schep om tot de spinazie begint te slinken en voeg nog een handje toe. Herhaal dit tot alle spinazie is geslonken en zet het vuur weer uit.
Beleg en bak de pizza
Als je zelf je pizzadeeg hebt gemaakt rol je deze uit tot twee pizzabodems. Smeer op iedere pizza circa 60 gram tomatensaus, dit doe je met de bolle kant van een lepel waarbij je een centimeter van de rand vrijhoudt. Gebruik je kant-en-klare bodems dan kan je deze stap overslaan. Strooi nu de helft van de mozzarella over de eerste bodem. Verdeel hier de helft van de geroerbakte spinazie over en de helft van de pancetta.
Gebruik je een pizzasteen? Dan strooi je hier een klein beetje bloem op. Schuif de eerste pizza nu met een pizzaschep op de pizzasteen en bak deze zo'n vijf tot zes minuten. Op een bakplaat houd je zo'n zes tot acht minuten aan. Beleg in de tussentijd de tweede pizza en pel het eerste ei. Snijd met een vochtig officemes in partjes.
Serveren
Haal de pizza er na vijf tot zes minuten uit en doe de tweede pizza er direct in. Verdeel de partjes ei over de pizza en snijd in stukken. Doe zo hetzelfde als de tweede pizza uit de oven komt.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per stuk
- Energie 1153 kcal.
- Vetten 64 gr.
- Waarvan verzadigd 24 gr.
- Koolhydraten 93 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 46 gr.
- Zout 4.5 gr.
- Natrium 1800 mg.