Pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje

Pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje

Een tijdje geleden maakte ik deze pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje. Het recept voor de pizza komt uit de Pizzabijbel. Dit is een van mijn favoriete kookboeken waar ik al heel wat lekkere pizza’s uit heb gemaakt. Ik zal hier ook nog eens een review over schrijven, want als je van pizza houdt mag dit boek niet ontbreken in je keuken. Ook deze pizza met spinazie was weer een succes!

Pizzabodem

Vaak maak ik zelf pizzadeeg, met een goede keukenmachine is dat een fluitje van een cent. En ook met de hand is pizzadeeg trouwens prima te maken. Maar soms kies ook ik voor makkelijk en gebruik ik een kant-en-klare bodem. Dat deed ik ook bij deze pizza met spinazie. Deze koop je met tomatensaus en al en hoef je alleen nog maar te beleggen. En als je deze dan ook nog eens op een pizzasteen bakt kan je daar een prima knapperige pizza mee bakken.

De spinazie roerbak je tot deze slinkt. In de tussentijd kan je de oven voorverwarmen en de eitjes zacht koken. Hierna beleg je alles en kan de pizza de oven in. Met een pizzasteen is deze in zo’n zes minuten klaar, zonder duurt het net iets langer. Hierna pel en snijd je het ei nog even en je kan de pizza opdienen. Lijkt deze pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje jou ook wel wat? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere pizza recepten.

Recept

Ingrediënten

2 pizza's

  • 2 pizzabodems*
  • tomatensaus*
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr. bladspinazie
  • 80 gr. pancetta, plakjes
  • 2 eieren
  • 150 gr. mozzarella, geraspt
  • olijfolie

* Kijk hier als je zelf pizzabodems wil maken. Koop je een kant-en-klare bodem dan zit de tomatensaus daar vaak al op en hoef je deze dus niet los te kopen of te bereiden.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 graden. Gebruik je een pizzasteen dan leg je er deze in voordat je de oven aan zet. Zet een flinke hapjespan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Doe de eieren in een steelpan en vul met koud water tot de eieren onder staan. Zet het vuur aan en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt kook je de eieren zo'n vier tot vijf minuten. Laat hierna schrikken onder de koude kraan en verder afkoelen in koud water.

Roerbak de spinazie

Pel de teen knoflook en hak deze met een koksmes goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en doe hier de knoflook en een handje verse spinazie bij. Schep om tot de spinazie begint te slinken en voeg nog een handje toe. Herhaal dit tot alle spinazie is geslonken en zet het vuur weer uit.

Beleg en bak de pizza

Als je zelf je pizzadeeg hebt gemaakt rol je deze uit tot twee pizzabodems. Smeer op iedere pizza circa 60 gram tomatensaus, dit doe je met de bolle kant van een lepel waarbij je een centimeter van de rand vrijhoudt. Gebruik je kant-en-klare bodems dan kan je deze stap overslaan. Strooi nu de helft van de mozzarella over de eerste bodem. Verdeel hier de helft van de geroerbakte spinazie over en de helft van de pancetta.

Gebruik je een pizzasteen? Dan strooi je hier een klein beetje bloem op. Schuif de eerste pizza nu met een pizzaschep op de pizzasteen en bak deze zo'n vijf tot zes minuten. Op een bakplaat houd je zo'n zes tot acht minuten aan. Beleg in de tussentijd de tweede pizza en pel het eerste ei. Snijd met een vochtig officemes in partjes.

Serveren

Haal de pizza er na vijf tot zes minuten uit en doe de tweede pizza er direct in. Verdeel de partjes ei over de pizza en snijd in stukken. Doe zo hetzelfde als de tweede pizza uit de oven komt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje'
Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje'
Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje'
Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje'
Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje'
Afbeelding bij 'Pizza met spinazie, pancetta, mozzarella en een eitje'

Voedingswaarden per stuk

  • Energie 1153 kcal.
  • Vetten 64 gr.
  • Waarvan verzadigd 24 gr.
  • Koolhydraten 93 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 46 gr.
  • Zout 4.5 gr.
  • Natrium 1800 mg.