Pizza met tomatensaus, prosciutto crudo, champignons en mozzarella

Pizza met tomatensaus, prosciutto crudo, champignons en mozzarella

Op een lekkere pizza hoeft niet veel te zitten. Zoals deze pizza met tomatensaus, prosciutto crudo, champignons en mozzarella. Met slechts een paar ingrediënten zet je zo al een heerlijke pizza op tafel. Het allerlekkerst is deze pizza natuurlijk met een zelfgemaakte bodem. En zelf pizzadeeg maken is helemaal niet moeilijk.

Kies je voor gemak dan neem je een kant en klare bodem. Dan staat deze pizza helemaal snel op tafel. Heb je een goede delicatessezaak in de buurt? Haal dan daar je prosciutto en mozzarella. Want echt goede en verse ingrediënten maken iedere pizza nog veel lekkerder. Zit die niet in de buurt? Dan haal je het gewoon bij de supermarkt.

Hieronder vind je het makkelijke recept voor deze lekkere pizza. En heb je liever een andere smaak? Dan vind je hier nog veel meer makkelijke pizzarecepten.

Recept

Ingrediënten

2 pizza's

  • 2 pizzabodems*
  • tomatensaus
  • 100 gr. prosciutto crudo
  • 125 gr. champignons
  • 1 bol mozzarella
  • oregano, gedroogd
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

* Pizzabodems maak je eenvoudig zelf met dit basisrecept voor pizzadeeg. Je kan ze ook kant en klaar kopen, soms al met tomatensaus erop.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Warm ruim van tevoren je oven op. Gebruik je een pizzasteen dan zet je de oven op 250 graden. Doe de pizzasteen erin voor je de oven aan zet. Gebruik je geen pizzasteen dan houd je 220 graden aan. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Laat de mozzarella even uitlekken.

Beleg de pizza's

Smeer de bodem in met wat tomatensaus. Schep een flinke lepel in het midden en strijk naar buiten uit. Houd een centimeter over aan de rand. De bodem moet bedekt zijn maar er hoeft geen dikke laag op te liggen. Scheur de prosciutto crudo in stukjes en verdeel over beide bodems. Strooi er daarna de plakjes champignons over.

Snijd of scheur nu de mozzarella in stukken. Verdeel deze ook over de pizza's en strooi er nog wat peper, zout en gedroogde oregano op. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en bak de pizza's.

Bakken

Met een pizzasteen is iedere pizza zo klaar. Reken op vijf minuten per pizza. Dit komt omdat deze nu zowel aan de onderkant als bovenkant gaart. De hete pizzasteen zorgt hiervoor. Hierdoor wordt de bodem ook veel knapperiger. Strooi eerst wat bloem op de hete pizzasteen en leg dan de belegde pizza erop. Haal er na vijf minuten uit en bak direct de tweede pizza.

Gebruik je geen pizzasteen? Reken dan op ongeveer 12 minuten per pizza. Als je twee bakplaten hebt bak je ze tegelijkertijd. Met een heteluchtoven gaat dit prima. Anders bak je ze net als met de steen achter elkaar. Als de pizza klaar is snipper je er nog wat verse basilucum over. Druppel er tot slot nog wat olijfolie overheen en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza met tomatensaus, prosciutto crudo, champignons en mozzarella'
Afbeelding bij 'Pizza met tomatensaus, prosciutto crudo, champignons en mozzarella'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 769 kcal.
  • Vetten 41 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 52 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 42 gr.
  • Zout 3.6 gr.
  • Natrium 1440 mg.