Pizza met tomatensaus, prosciutto crudo, champignons en mozzarella
Recept
Ingrediënten
2 pizza's
- 2 pizzabodems*
- tomatensaus
- 100 gr. prosciutto crudo
- 125 gr. champignons
- 1 bol mozzarella
- oregano, gedroogd
- peper en zout
- olijfolie
- verse basilicum
* Pizzabodems maak je eenvoudig zelf met dit basisrecept voor pizzadeeg. Je kan ze ook kant en klaar kopen, soms al met tomatensaus erop.
Bereidingswijze
Warm ruim van tevoren je oven op. Gebruik je een pizzasteen dan zet je de oven op 250 graden. Doe de pizzasteen erin voor je de oven aan zet. Gebruik je geen pizzasteen dan houd je 220 graden aan. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Laat de mozzarella even uitlekken.
Beleg de pizza's
Smeer de bodem in met wat tomatensaus. Schep een flinke lepel in het midden en strijk naar buiten uit. Houd een centimeter over aan de rand. De bodem moet bedekt zijn maar er hoeft geen dikke laag op te liggen. Scheur de prosciutto crudo in stukjes en verdeel over beide bodems. Strooi er daarna de plakjes champignons over.
Snijd of scheur nu de mozzarella in stukken. Verdeel deze ook over de pizza's en strooi er nog wat peper, zout en gedroogde oregano op. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en bak de pizza's.
Bakken
Met een pizzasteen is iedere pizza zo klaar. Reken op vijf minuten per pizza. Dit komt omdat deze nu zowel aan de onderkant als bovenkant gaart. De hete pizzasteen zorgt hiervoor. Hierdoor wordt de bodem ook veel knapperiger. Strooi eerst wat bloem op de hete pizzasteen en leg dan de belegde pizza erop. Haal er na vijf minuten uit en bak direct de tweede pizza.
Gebruik je geen pizzasteen? Reken dan op ongeveer 12 minuten per pizza. Als je twee bakplaten hebt bak je ze tegelijkertijd. Met een heteluchtoven gaat dit prima. Anders bak je ze net als met de steen achter elkaar. Als de pizza klaar is snipper je er nog wat verse basilucum over. Druppel er tot slot nog wat olijfolie overheen en je kan aan tafel.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 769 kcal.
- Vetten 41 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 52 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 42 gr.
- Zout 3.6 gr.
- Natrium 1440 mg.