Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie

Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie

Deze pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella is echt heerlijk. Ik koos ervoor om er wat truffelolie over te doen. In combinatie met de tonijn geeft dat namelijk een heerlijk smaakje. Heb je de pizza gebakken? Dan doe je er nog wat verse basilicum op en je kan aan tafel.

Het liefst maak ik zelf pizzadeeg. Maar als ik snel klaar wil zijn kies ik voor een kant en klare bodem. In dat geval is je pizza in een kwartiertje klaar. En als je deze op een pizzasteen bakt wordt je pizza heerlijk knapperig. En maak je toch liever alles zelf? Met dit recept kan iedereen zelf pizzadeeg maken.

Lijkt deze lekkere pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella jou ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. En hier vind je nog veel meer snelle pizzarecepten die ook zeker het proberen waard zijn. Buon appetito!

Recept

Ingrediënten

2 pizza's

  • 2 pizzabodems, met tomatensaus
  • 240 gr. tonijn in olie
  • 150 gr. cherrytomaatjes
  • 125 gr. champignons
  • 1 ui
  • oregano, gedroogd
  • peper en zout
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • truffelolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik je een pizzasteen? Leg deze dan in de oven en verwarm daarna je oven op 250 graden. Zo wordt de steen goed heet en verhit deze je pizza ook van de onderkant. Op deze manier krijg je een heerlijk knapperige bodem. Bovendien is je pizza den veel sneller klaar, meestal al na zo'n vijf minuten. Hier lees je alles over de pizzasteen.

Beleg de bodems

Leg de bodems klaar en smeer indien nodig in met tomatensaus. Pel de ui en snijd deze in ringetjes. Verdeel de uienringen over de pizzabodems. Snijd de champignons indien nodig in plakjes. Met een eiersnijder of speciale champignonsnijder is dit zo gedaan. Verdeel de champignons over de bodems. Met een scherp tomatenmesje snijd je de cherrytomaatjes in vieren, verdeel ook deze over de bodem.

Laat de tonijn uitlekken en trek met een vork in plukjes. Verdeel ook deze over de pizza's. Kruid met wat peper en zout. Laat vervolgens de mozzarella uitlekken en snijd of pluk in stukjes. Verdeel ook deze over de pizza's. Tot slot strooi je er nog wat oregano over en kunnen de pizza's in de oven.

Bak de pizza

Bak je deze op een pizzasteen dan duurt dit zo'n vijf minuten. Strooi eerst wat bloem op de hete pizzasteen en schuif de pizza er dan met een pizzaschep op. Zonder pizzasteen bak je de bodems zo'n tien minuten. Sprenkel er dan wat truffelolie over en beleg met verse blaadjes basilicum.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie'
Afbeelding bij 'Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie'
Afbeelding bij 'Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 1041 kcal.
  • Vetten 32 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 118 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 64 gr.
  • Zout 4.8 gr.
  • Natrium 1920 mg.