
Pizza met tonijn, tomaatjes, champignons en mozzarella met truffelolie
Recept
Ingrediënten
2 pizza's
- 2 pizzabodems, met tomatensaus
- 240 gr. tonijn in olie
- 150 gr. cherrytomaatjes
- 125 gr. champignons
- 1 ui
- oregano, gedroogd
- peper en zout
- 1 bol mozzarella
- verse basilicum
- truffelolie
Bereidingswijze
Gebruik je een pizzasteen? Leg deze dan in de oven en verwarm daarna je oven op 250 graden. Zo wordt de steen goed heet en verhit deze je pizza ook van de onderkant. Op deze manier krijg je een heerlijk knapperige bodem. Bovendien is je pizza den veel sneller klaar, meestal al na zo'n vijf minuten. Hier lees je alles over de pizzasteen.
Beleg de bodems
Leg de bodems klaar en smeer indien nodig in met tomatensaus. Pel de ui en snijd deze in ringetjes. Verdeel de uienringen over de pizzabodems. Snijd de champignons indien nodig in plakjes. Met een eiersnijder of speciale champignonsnijder is dit zo gedaan. Verdeel de champignons over de bodems. Met een scherp tomatenmesje snijd je de cherrytomaatjes in vieren, verdeel ook deze over de bodem.
Laat de tonijn uitlekken en trek met een vork in plukjes. Verdeel ook deze over de pizza's. Kruid met wat peper en zout. Laat vervolgens de mozzarella uitlekken en snijd of pluk in stukjes. Verdeel ook deze over de pizza's. Tot slot strooi je er nog wat oregano over en kunnen de pizza's in de oven.
Bak de pizza
Bak je deze op een pizzasteen dan duurt dit zo'n vijf minuten. Strooi eerst wat bloem op de hete pizzasteen en schuif de pizza er dan met een pizzaschep op. Zonder pizzasteen bak je de bodems zo'n tien minuten. Sprenkel er dan wat truffelolie over en beleg met verse blaadjes basilicum.
Recepten in je mail



Voedingswaarden per persoon
- Energie 1041 kcal.
- Vetten 32 gr.
- Waarvan verzadigd 10 gr.
- Koolhydraten 118 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 64 gr.
- Zout 4.8 gr.
- Natrium 1920 mg.