Pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta

Pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta

Als je Kookidee al langer volgt weet je dat ik groot fan ben van zelf pizza maken. Ze staan bij ons thuis dan ook regelmatig op tafel. Deze pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta maakte trouwens ik nog niet eerder en moet je echt eens proberen.

De pizza con salmone e funghi – zoals de Italianen het noemen – is makkelijk te maken en echt heerlijk van smaak. Je hebt er niet veel voor nodig en bent dan ook zo klaar. Zelf pizzadeeg maken is een optie maar ook met kant-en-klaar pizzadeeg is deze pizza lekker. Hieronder vind je het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

2 pizza's

  • 400 gr. pizzadeeg
  • 125 gr. champignons
  • 100 gr. gerookte zalm
  • 200 gr. pizzasaus of tomatensaus
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gr. ricotta
  • verse basilicum
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • beetje bloem

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en zet vast twee bakplaten met bakpapier klaar. Als je kant-en-klaar pizzadeeg gebruikt haal je deze een half uurtje vantevoren uit de koelkast. Zo is het pizzadeeg makkelijker te verwerken en krijg je een mooie dunne bodem.

Verdeel het pizzadeeg in twee gelijke porties en kneed er losjes twee bollen van. Strooi wat bloem op je aanrecht en druk één bol een beetje plat. Strooi er nog wat bloem over en rol er met een deegroller een mooie platte bodem van, slechts een paar millimeter dik. Nog beter is het om het deeg voorzichtig met je handen uit te rekken tot een mooie bodem, al gaat dat iets moeilijker. Leg de bodem op een bakplaat en herhaal voor de tweede bol deeg.

Smeer beide bodems in met de pizzasaus en zorg dat je ongeveer een centimeter van de rand blijft. Snijd de champignons in dunne plakjes en verdeel over de pizza's. Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd in dunne plakken, scheur in kleinere stukjes en verdeel over beide pizza's.

Snijd of scheur de plakken gerookte zalm in stukjes en verdeel ook deze over de beide bodems. Verdeel tenslotte de ricotta over beide pizza's en strooi er nog wat gedroogde basilicum op. Bak de pizza's zo'n 15 tot 20 minuten in je voorverwarmde oven tot de randen mooi bruin zijn en de bodem lekker knapperig.

Haal de pizza's uit de oven en schuif ze van het bakpapier op twee borden. Verdeel er wat blaadjes verse basilicum over en srpenkel er nog wat goede olijfolie overheen. Je pizza con salmone e funghi is klaar om opgegeten te worden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta'
Afbeelding bij 'Pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta'
Afbeelding bij 'Pizza met zalm, champignons, mozzarella en ricotta'