Pizza met zongedroogde tomaatjes, prosciutto crudo en burrata
Recept
Ingrediënten
2 pizza's
- 2 pizzabodems*
- ca. 200 gr. tomatensaus voor pizza
- ca. 15 zongedroogde tomaatjes
- 75 gr. rucola
- 80 gr. prosciutto crudo
- 30 gr. pijnboompitjes
- 2 bollen burrata
- oregano
- olijfolie
- bloem, optioneel
* Je kan kant en klare bodems gebruiken of zelf pizzabodems maken. Hier vind je mijn basisrecept voor pizzadeeg.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 250 graden. Gebruik je een pizzasteen? Leg deze dan op een rooster onderin je oven voordat je deze aan zet. Heb je geen pizzasteen dan bak je de pizza op een bakplaat in het midden van de oven.
Bak de pizza's
Bedek de pizzabodems met de tomatensaus, zorg ervoor dat je een klein stukje aan de rand overhoudt. Dep de zongedroogde tomaatjes droog met wat keukenpapier en verdeel over de pizza. Eventueel kan je ze in reepjes snijden, zelf deed ik ze er in hun geheel op. Bestrooi met wat oregano en bak de pizza gaar.
Met een pizzasteen bak je iedere pizza ongeveer vijf minuten. Bestrooi de steen met wat bloem voordat je de pizzabodem erop legt. Bak je de pizza op een bakplaat reken dan op zo'n tien minuten per pizza. Haal de pizza uit de oven en laat een minuutje afkoelen.
Maak de pizza af
Verdeel nu wat rucola over iedere pizza en strooi hier de pijnboompitjes over. Scheur een paar plakken prosciutto crudo in stukken en verdeel over de pizza. Laat de burrata voorzichtig uitlekken en leg in het midden van de pizza. Strooi er wat versgemalen peper over en snijd de burrata voorzichtig open. Sprenkel er nog een beetje olijfolie over en snijd de pizza in stukken. Serveer direct.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per pizza
- Energie 887 kcal.
- Vetten 72 gr.
- Waarvan verzadigd 27 gr.
- Koolhydraten 83 gr.
- Waarvan suikers 23 gr.
- Vezels 15 gr.
- Eiwitten 46 gr.
- Zout 7.5 gr.
- Natrium 3000 mg.