
Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola
Recept
Ingrediënten
4 stuks
- 200 gr. bloem
- 450 gr. melk
- 2 eieren
- snufje zout
- boter om te bakken
Voor de topping
- 1 rode paprika
- 125 gr. champignons
- 80 gr. prosciutto
- 50 gr. rucola
- pijnboompitjes
- 100 gr. mozzarella, geraspt
Bereidingswijze
Voor het beslag gebruikte ik gewoon mijn basisrecept voor pannenkoeken beslag. Doe de bloem in een mengkom en doe hier de helft van de melk bij. Meng tot een glad beslag, met een garde of handmixer. Voeg er nu één voor één de eieren bij en meng door elkaar. Nu doe je er de rest van de melk bij. Meng tot je een dun en glad beslag hebt. Laat dit even staan en verhit vast een grote koekenpan of pannenkoekenpan op laag vuur.
Snijd de ingrediënten
Verwijder de bovenkant van de rode paprika, haal er de zaadjes en zaadlijsten uit. De rode paprika snijd je vervolgens in ringen of halve ringen. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een klontje boter in de koekenpan. Bak hier een kwart van de champignons en paprika in aan. Scheur wat stukjes van een plak ham en bak mee. Doe er een flinke soeplepel beslag bij en kantel de pan voorzichtig. Zo verdeelt het beslag zich gelijk over de bodem van de pan.
Beweeg de pan regelmatig zodat de pannenkoek niet aanbakt. Gebeurt dit toch dan steek je hem voorzichtig los met een spatel. Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant net begint te stollen. Strooi er nu wat Parmezaanse kaas op en laat dit smelten. Schuif de pannenkoek op een bord en doe er nog wat prosciutto op. Verdeel er tot slot nog wat rucola en pijnboompitjes over en je pizza pannenkoek is klaar.
Recepten in je mail




Voedingswaarden per persoon
- Energie 471 kcal.
- Vetten 19 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 44 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 26 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.