Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola

Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola

Laatst maakte ik deze pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola. Een heerlijke hartige pannenkoek die je zo op tafel zet. Zelf hou ik wel van hartige pannenkoeken. Ik vind het leuk om verschillende combinaties uit te proberen. Als ik in een pannenkoekenrestaurant ben duik ik meteen in de menukaart. Voor mij is dat altijd weer een bron van inspiratie.

Ben jij ook dol op hartige pannenkoeken? Dan moet je deze pizza pannenkoek zeker eens proberen. En daarna kan je nog eens door deze pannenkoekrecepten bladeren. Daar vind je nog veel meer inspiratie. En heb je liever een gewone pizza? Kijk dan eens bij deze pizzarecepten. Ook daar vind je keuze genoeg.

Recept

Ingrediënten

4 stuks

  • 200 gr. bloem
  • 450 gr. melk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • boter om te bakken

Voor de topping

  • 1 rode paprika
  • 125 gr. champignons
  • 80 gr. prosciutto
  • 50 gr. rucola
  • pijnboompitjes
  • 100 gr. mozzarella, geraspt

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Voor het beslag gebruikte ik gewoon mijn basisrecept voor pannenkoeken beslag. Doe de bloem in een mengkom en doe hier de helft van de melk bij. Meng tot een glad beslag, met een garde of handmixer. Voeg er nu één voor één de eieren bij en meng door elkaar. Nu doe je er de rest van de melk bij. Meng tot je een dun en glad beslag hebt. Laat dit even staan en verhit vast een grote koekenpan of pannenkoekenpan op laag vuur.

Snijd de ingrediënten

Verwijder de bovenkant van de rode paprika, haal er de zaadjes en zaadlijsten uit. De rode paprika snijd je vervolgens in ringen of halve ringen. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een klontje boter in de koekenpan. Bak hier een kwart van de champignons en paprika in aan. Scheur wat stukjes van een plak ham en bak mee. Doe er een flinke soeplepel beslag bij en kantel de pan voorzichtig. Zo verdeelt het beslag zich gelijk over de bodem van de pan.

Beweeg de pan regelmatig zodat de pannenkoek niet aanbakt. Gebeurt dit toch dan steek je hem voorzichtig los met een spatel. Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant net begint te stollen. Strooi er nu wat Parmezaanse kaas op en laat dit smelten. Schuif de pannenkoek op een bord en doe er nog wat prosciutto op. Verdeel er tot slot nog wat rucola en pijnboompitjes over en je pizza pannenkoek is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola'
Afbeelding bij 'Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola'
Afbeelding bij 'Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola'
Afbeelding bij 'Pizza pannenkoek met prosciutto, paprika, champignons en rucola'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 471 kcal.
  • Vetten 19 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 44 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.