Pizza wraps met courgette, gele paprika, rode ui en tomaatjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- pizzasaus*
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 150 gr. geraspte belegen kaas
- 150 gr. Roma tomaatjes
- oregano, gedroogd
- peper en zout
* Kies voor pizza- of tomatensaus, wat je overhoudt kan je gebruiken als basis voor een snelle pastasaus.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Snijd vervolgens de ingrediënten fijn met een scherp koksmes, dan heb je dit zo gedaan. Verwijder eerst de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in blokjes. Snijd de bovenkant van de gele paprika en haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. Snijd vervolgens in vieren en daarna in dunne reepjes. Pel de rode ui en snijd in vieren, ook deze snijd je vervolgens fijn. De Roma tomaatjes snijd je tot slot doormidden of in vieren.
Beleg de pizza wraps
Verdeel de wraps over de bakplaten en smeer dun in met de pizzasaus. Zorg ervoor dat je een klein randje overhoudt. Beleg de wraps vervolgens met de blokjes courgette, de gele paprika, de ui en de tomaatjes. Kruid met wat peper en zout. Strooi er geraspte kaas over en doe er tot slot nog wat gedroogde oregano op.
Pizza wraps bakken
Bak de wraps zo'n acht minuten in de voorverwarmde oven. Als de wraps mooi bruin zijn aan de rand en de kaas is gesmolten zijn je pizza wraps klaar. Snijd in vieren en serveer op een mooie serveerplank. Eventueel kan je er nog een snelle salade met tomaatjes en mozzarella bij serveren.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 440 kcal.
- Vetten 17 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 47 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 17 gr.
- Zout 2.8 gr.
- Natrium 1120 mg.