Pizza wraps met prosciutto, tomaat, mozzarella en pijnboompitjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 300 gr. passata (tomatensaus)
- 200 gr. prosciutto crudo
- 2 bollen buffelmozzarella
- 4 trostomaten
- 1 rode paprika
- 40 gr. pijnboompitten
- 40 gr. rucola
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet vast een bakrooster klaar dat je bekleed met bakpapier. Op een rooster blijft de bodem wat krokanter, met een bakplaat gaat het ook prima maar blijven ze iets zachter.
Doe de tomatensaus in een mengkom en doe hier wat Italiaanse kruiden, peper en zout bij. Roer even door elkaar en smeer de wraps niet al te dik in met de saus. Dit gaat trouwens het best met de bolle kant van een lepel, zo kan je het wat dunner uitsmeren.
Scheur de gedroogde ham in kleinere stukken en verdeel over de wraps. Snijd de trostomaten in dunne plakjes en verwijder de vochtige delen met de zaadjes. Verdeel de plakjes tomaat over de wraps. Snijd de rode paprika in reepjes, verdeel over de pizzawraps en strooi hier wat van de pijnboompitjes over.
Snijd de buffelmozzarella in plakken en scheur daarna in stukken, verdeel over de wraps. Strooi er wat Italiaanse kruiden over en kruid met wat extra peper. Besprenkel nog even met wat olijfolie en schuif de wraps per twee of vier acht minuten in de voorverwarmde oven.
Zodra de kaas goed is gesmolten en de randen lekker krokant zijn haal je de pizzawraps eruit. Strooi er wat rucola over en besprenkel nog met wat extra olijfolie. Buon appetito, je pizza wraps zijn klaar.