
Pizza wraps met salami, rode ui, paprika, champignons en rucola
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 300 gr. pizzansaus
- 200 gr. salami, plakjes
- 2 rode paprika's
- 2 rode uien
- 250 gr. champignons
- 75 gr. rucola
- 1 bol buffelmozzarella
- 150 gr. geraspte kaas
- oregano, gedroogd
- peper
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast twee bakplaten klaar die je hebt bekleed met bakpapier.
Verwijder de bovenkant van de rode paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika's vervolgens in dunne ringen, bewaar voor zo. Pel de rode uien en snijd ook deze in dunne ringen, bewaar voor zo. Borstel de champignons schoon en snijd ook deze in dunne plakjes.
Leg op iedere bakplaat twee wraps en smeer deze dun in met de pizzasaus. Zelf doe ik er meestal twee eetlepels op en smeer dit dan uit met de bolle kant van een lepel. Leg op iedere wrap wat plakjes salami en verdeel er wat ringetjes rode ui en paprika over. Strooi er tot slot nog wat van de champignons overheen.
Laat de buffelmozzarella uitlekken en knijp het laatste vocht eruit. Snijd de mozzarella in plakken en scheur deze vervolgens in kleinere stukjes. Verdeel de helft van de mozzarella over de wraps en kruid met peper en gedroogde oregano. Strooi tot slot de helft van de geraspte kaas over de wraps en schuif ze acht minuten in de voorverwarmde oven.
Zodra de wraps lekker krokant zijn en de kaas goed is gesmolten zijn je pizza wraps klaar. Leg er wat plukjes verse rucola overheen en sprenkel er wat goede olijfolie over. Herhaal voor de andere vier wraps en zet deze in de oven terwijl je de eerste vier lekker opeet.
Deze pizzawraps zijn erg lekker als je er een eenvoudige groene salade bij serveert. Zo heb je binnen no time een heerlijk Italiaans getint maaltje op tafel staan. Buon appetito!
Recepten in je mail



