Plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas

Plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas

Deze plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas is zo gemaakt. Het enige dat je hoeft te doen is het snijden van de ingrediënten. Hiermee beleg je vervolgens de bodem waarna je alles in de oven schuift. Na ongeveer 25 minuten haal je de plaattaart uit de oven en kan je aan tafel. Lekker met wat salade of eventueel een kommetje soep.

Je hoeft zelf verder niets aan te bakken of te koken. Dat maakt deze lekkere plaattaart ideaal voor doordeweeks. Als je niet veel tijd hebt maar toch iets lekkers wilt eten. Lijkt deze plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas je wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. En hier vind je nog veel meer recepten voor plaattaart.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 125 gr. crème fraiche
  • 125 gr. champignons
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 braadworstjes
  • 150 gr. jonge kaas, geraspt
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en leg vast een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Eventueel kan je ook een rol bladerdeeg gebruiken. Deze zitten meestal al op bakpapier en hoef je niet te ontdooien. Gebruik je plakjes uit de vriezer? Leg deze dan dakpansgewijs over elkaar op de bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en smeer deze in met crème fraîche.

Snijd alle ingrediënten en beleg de taart

Strooi nu de helft van de geraspte kaas over de bodem. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes, verdeel over de bodem. Snijd de courgette in blokjes en verdeel over de bodem. Haal de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hierna snijd je de paprika in dunne ringen. Ook deze verdeel je over de plaattaart. Pel de rode ui en snijd in ringetjes, verdeel over de bodem.

De braadworstjes snijd je in stukjes. Gebruik hiervoor een mesje met gekarteld lemmet zoals een tomatenmes of worstmesje. Zo snijd je de worstjes niet kapot. Leg de stukjes worst op de plaattaart. Strooi vervolgens de rest van de geraspte kaas over de plaattaart.

Bak de plaattaart

Schuif de plaattaart nu in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de plaattaart in zo'n 20 tot 25 minuten gaar. Het deeg moet goudbruin en krokant zijn en de kaas mooi gesmolten. Hou vooral de laatste minuten de taart goed in de gaten zodat deze niet te hard gaat. Haal de plaattaart uit de oven en schuif op een grote snijplank. Snijd de plaattaart in stukken en serveer direct.

Hou je nog wat over? Dan kan je de stukken plaattaart prima bewaren in de koelkast. De volgende dag bak je deze kort op in een droge en hete koekenpan.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas'
Afbeelding bij 'Plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas'
Afbeelding bij 'Plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas'
Afbeelding bij 'Plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas'
Afbeelding bij 'Plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas'
Afbeelding bij 'Plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 733 kcal.
  • Vetten 55 gr.
  • Waarvan verzadigd 21 gr.
  • Koolhydraten 29 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.