Plaattaart met courgette, paprika, rode ui, worstjes en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 6 plakjes bladerdeeg
- 125 gr. crème fraiche
- 125 gr. champignons
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 braadworstjes
- 150 gr. jonge kaas, geraspt
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en leg vast een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Eventueel kan je ook een rol bladerdeeg gebruiken. Deze zitten meestal al op bakpapier en hoef je niet te ontdooien. Gebruik je plakjes uit de vriezer? Leg deze dan dakpansgewijs over elkaar op de bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en smeer deze in met crème fraîche.
Snijd alle ingrediënten en beleg de taart
Strooi nu de helft van de geraspte kaas over de bodem. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes, verdeel over de bodem. Snijd de courgette in blokjes en verdeel over de bodem. Haal de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hierna snijd je de paprika in dunne ringen. Ook deze verdeel je over de plaattaart. Pel de rode ui en snijd in ringetjes, verdeel over de bodem.
De braadworstjes snijd je in stukjes. Gebruik hiervoor een mesje met gekarteld lemmet zoals een tomatenmes of worstmesje. Zo snijd je de worstjes niet kapot. Leg de stukjes worst op de plaattaart. Strooi vervolgens de rest van de geraspte kaas over de plaattaart.
Bak de plaattaart
Schuif de plaattaart nu in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de plaattaart in zo'n 20 tot 25 minuten gaar. Het deeg moet goudbruin en krokant zijn en de kaas mooi gesmolten. Hou vooral de laatste minuten de taart goed in de gaten zodat deze niet te hard gaat. Haal de plaattaart uit de oven en schuif op een grote snijplank. Snijd de plaattaart in stukken en serveer direct.
Hou je nog wat over? Dan kan je de stukken plaattaart prima bewaren in de koelkast. De volgende dag bak je deze kort op in een droge en hete koekenpan.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 733 kcal.
- Vetten 55 gr.
- Waarvan verzadigd 21 gr.
- Koolhydraten 29 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 26 gr.
- Zout 2.3 gr.
- Natrium 920 mg.