Plaattaart met courgette, prei, paprika, rode ui en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 rol bladerdeeg of 6 plakjes
- 150 gr. crème fraiche
- 1 courgette
- 2 preien
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr. belegen kaas, geraspt
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een hapjespan op laag vuur. Pel de ui en knoflook en snijd goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hier de ui en knoflook kort in aan. Snijd in de tussentijd de courgette in kleine blokjes en doe aan de hapjespan. Kruid met flink wat Italiaanse kruiden, peper en zout. Gebruik je bladerdeeg uit de vriezer dan laat je dit vast ontdooien.
Maak de rode paprika schoon door de bovenkant te verwijderen. Haal de zaadjes en zaadlijsten eruit en snijd de rode paprika in reepjes, doe in de hapjespan. Tot slot spoel je de prei schoon en snijd je deze in ringetjes. Bak ook nog even mee in de hapjespan tot de prei wat glazig wordt.
Maak de plaattaart
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en doe hier het bladerdeeg op. Prik de bodem in met een vork en smeer in met de crème fraiche. Verdeel de helft van de geraspte kaas erover en stort de inhoud van de hapjespan op de bodem. Spreid alles goed uit en kruid met wat extra Italiaanse kruiden. Pel nu de rode ui en snijd in halve ringetjes, verdeel over de plaattaart. Strooi er tot slot de rest van de geraspte kaas over.
Bak de plaattaart nu 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als de kaas mooi is gesmolten en de randen goudbruin en krokant zijn is de plaattaart klaar. Snijd de plaattaart in stukken en serveer met een lekkere salade.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 689 kcal.
- Vetten 52 gr.
- Waarvan verzadigd 28 gr.
- Koolhydraten 31 gr.
- Waarvan suikers 11 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 18 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.