Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei

Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei

Laatst aten we plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei. Ik maakte deze op verzoek van zoonlief, hij is dol op dit soort plaattaarten. En ik trouwens ook, want je hoeft hier bijna niets voor te doen. De oven neemt je namelijk het grootste deel uit handen.

Het enige dat jij hoeft te doen is wat ingrediënten snijden en de plaattaart te beleggen. Hierna schuif je deze in de oven waarna alles in een kwartiertje kan garen. Hierna haal je de plaattaart eruit, snijdt deze in stukken en je kan aan tafel. Ideaal als je weinig tijd hebt en toch lekker wil eten.

Lijkt deze plaattaart je wel wat? Kijk dan hieronder voor het makkelijke en snelle recept. En heb je liever een andere variant? Kijk dan eens naar mijn andere recepten voor plaattaart. Je zal zien dat je er alle kanten mee op kan.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg*
  • 100 gr. crème fraiche
  • 1 rode ui
  • 125 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 80 gr. gedroogde ham
  • 150 gr. geraspte kaas
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden

* Je kan ook een rol bladerdeeg of deeg voor Flammkuchen gebruiken, bv. van Tante Fanny.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Laat de plakjes deeg kort ontdooien tot ze zacht zijn. Leg het deeg op de bakplaat waarbij de plakjes elkaar een klein stukje overlappen. Vouw aan de buitenkant het deeg een heel klein stukje dubbel zodat je een randje krijgt. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en smeer in met de crème fraiche.

Beleg de plaattaart

Pel de rode ui en snijd in ringetjes, verdeel deze over de plaattaart. Verwijder de bovenkant van beide paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Hierna snijd je de paprika's in kleine stukjes en verdeel je ze over de plaattaart. Vervolgens snijd je de champignons in plakjes en ook deze verdeel je over de plaattaart. Met een goed en scherp koksmes heb je alles zo gesneden.

Scheur de gedroogde ham in stukjes en verdeel over de plaattaart. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Breek er vervolgens vier eieren boven, probeer de dooiers heel te houden. Omdat je het deeg aan het begin hebt gevouwen heb je een randje, hierdoor stroomt het ei niet van je plaataart. Tot slot strooi je er de geraspte kaas overheen.

Bak de plaattaart nu ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Hij is klaar als de kaas mooi is gesmolten en de eieren zijn gestold. Haal de plaattaart uit de oven en schuif voorzichtig van het bakpapier af. Snijd in stukken en serveer direct.

Plaattaart over?

Houd je wat over dan kan je deze de volgende dag prima koud eten. Wil je de plaattaart toch even opwarmen dan kan je dit in een droge en warme koekenpan doen. Olie of boter toevoegen is niet nodig, de plaattaart wordt zo weer heerlijk krokant.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei'
Afbeelding bij 'Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei'
Afbeelding bij 'Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei'
Afbeelding bij 'Plaattaart met crème fraiche, paprika, champignons, ham, kaas en ei'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 567 kcal.
  • Vetten 36 gr.
  • Waarvan verzadigd 20 gr.
  • Koolhydraten 30 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 3.2 gr.
  • Natrium 1280 mg.