Plaattaart met prei, champignons, pancetta en ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg
- 2 preien
- 1 rode ui
- 125 gr. kastanjechampignons
- 3 teentjes knoflook
- 100 gr. mascarpone
- 80 gr. pancetta
- 4 eieren
- verse oregano
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en laat zes plakjes bladerdeeg kort ontdooien. Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
Als de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn leg je deze naast elkaar op de bakplaat. Zorg dat de randjes elkaar net overlappen, maak de onderste stukjes nat met wat water en plak de plakjes aan elkaar. Prik er met een vork wat gaatjes in.
Smeer het bladerdeeg dun in met de mascarpone, ik deed dit met de bolle kant van een lepel. Snijd de prei in ringetjes en verdeel over de bodem. Snijd de rode ui in ringetjes en verdeel over de prei. Snijd de champignons in plakjes en strooi ook over de bodem.
Pel tenslotte de teentjes knoflook, hak fijn en strooi over de bodem. Kruid met wat peper en zout en zet de bakplaat tien minuten in de voorverwarmde oven.
Haal er na tien minuten uit maar laat de oven aanstaan. Leg de plakjes pancetta erop en breek er de eieren boven, probeer de dooiers heel te houden. Hak een handje verse oregano fijn en strooi over de plaattaart. Zet de bakplaat nog 15 minuten in de oven totdat de eieren mooi gebakken zijn.
Haal de plaattaart uit de oven en laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Strooi er tenslotte nog een klein beetje oregano over en snijd in stukken. Serveer met een lekkere salade en je kan aan tafel.