Plaattaart met prei, paprika, rode ui en pancetta
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 6 plakjes bladerdeeg
- 125 gr. crème fraiche
- 80 gr. pancetta
- 1 prei
- 1 gele paprika
- 1 oranje paprika
- 1 rode ui
- 6 lenteuitjes
- 150 gr. belegen kaas, geraspt
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Leg de ontdooide plakjes op de bakplaat. Zorg dat de randjes elkaar net overlappen en druk aan. Prik er met een vork wat gaatjes in en smeer de bodem in met de crème fraîche.
Beleg de plaattaart
Scheur de pancetta in reepjes en verdeel over de bodem. Snijd vervolgens alle groenten. De prei snijd je in ringetjes, beide paprika's in stukjes en de ui in partjes. Strooi alles over de bodem uit en bedek deze gelijkmatig. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Strooi er vervolgens de geraspte kaas overheen.
Plaattaart bakken
Schuif de plaattaart in de voorverwarmde oven. Bak deze in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar. Tot de kaas mooi is gesmolten en de korst krokant is. Snijd in de tussentijd de lente-uitjes in ringetjes. Haal de plaattaart uit de oven en strooi er de lente-uitjes over. Hierna snijd je de plaattaart in stukken en serveer je deze direct.
Houd je nog wat over? Dan kan je deze de volgende dag prima opwarmen of koud eten. Opwarmen kan in de oven, ongeveer 10 minuten op 160 graden. Of gewoon in een droge en hete koekenpan.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 706 kcal.
- Vetten 53 gr.
- Waarvan verzadigd 27 gr.
- Koolhydraten 32 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 19 gr.
- Zout 2.5 gr.
- Natrium 1000 mg.