Pompoensoep met bospeen, rode linzen en room
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 pompoen*
- 400 gr. bospeen
- 200 gr. rode linzen
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 l. groentebouillon
- 150 gr. slagroom + wat extra
- ras el hanout
- peper en zout
- tuinkers
- olijfolie
Erbij:
- Libanees brood
- hummus
* Bijvoorbeeld een gewone of flespompoen. Heb je geen zin om zelf een pompoen te snijden dan kan je ook ca. 800 gr. pompoenblokjes kopen.
Bereidingswijze
Bereid in een aparte pan de groentebouillon. Ze ook een grote soeppan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Weeg de rode linzen af en zet klaar voor zo.
Pompoen snijden
Snijd als eerste de pompoen in blokjes, dit is het meeste werk. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Eerst snijd je een stukje van de boven- en onderkant af met een scherp koksmes. Zo blijft de pompoen stevig liggen. Hierna halveer je de pompoen, schep er met een lepel de pitten en draden uit. Vervolgens snijd je de pompoen in plakken en daarna in stukjes. Houd de blokjes pompoen apart voor zo.
Andere ingrediënten snijden
Pel de uien en snijd deze fijn. Ook de teentjes knoflook pel je en snijd je in dunne plakjes. Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Schep goed om en bak tot de ui glazig wordt, kruid met peper en zout. In de tussentijd maak je de bospeen schoon en snijd je deze in stukjes. Voeg de bospeen en stukjes pompoen toe aan de soeppan en schep alles goed om. Kruid ruim met ras el hanout en laat een paar minuten staan op laag vuur, schep regelmatig om.
Maak de soep
Voeg nu de groentebouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de rode linzen toe. Laat alles nu 25 minuten staan met het deksel op de pan. Bereid in de tussentijd het Libanees brood zoals aangegeven op de verpakking. Pureer de soep na 25 minuten met een staafmixer of in de blender. Roer er hierna de room doorheen en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Schep de soep in de kommen en giet er met een lepel nog wat slagroom over. Garneer met wat tuinkers en maal er nog een klein beetje peper over. Serveer met in reepjes gesneden Libanees brood en hummus.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 488 kcal.
- Vetten 22 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 50 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 12 gr.
- Eiwitten 15 gr.
- Zout 3.4 gr.
- Natrium 1360 mg.