Pompoenstamppot met venkel en braadworst
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels, kruimig
- 400 gr. pompoenblokjes
- 2 venkels
- 4 runderbraadworsten
- klontje roomboter
- scheutje melk
- boter om te bakken
- peper en zout
- scheutje tomatenketchup
- scheutje ketjap manis
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een grote stamppotpan een flinke laag water aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook deze ongeveer 20 minuten. Voeg na tien minuten de pompoenblokjes toe en kook deze nog tien minuten mee. Snijd in de tussentijd de onderkant en stengels van de venkels. Je kan het groen bewaren en fijn hakken, hiermee kan je de stamppot garneren of kruiden. De venkel snijd je vervolgens in stukjes en kook je de laatste vijf minuten mee met de aardappels en pompoen.
Maak de stamppot
Giet de aardappels af en laat kort droog stomen. Voeg een klontje roomboter en een scheutje (lauwe) melk toe en stamp met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot. Als de aardappels opstaan zet je ook een grote hapjespan of koekenpan op het vuur. Verhit hierin wat boter en een scheutje olijfolie en bak de runderbraadworsten rondom bruin. Bak de worsten in zo'n 12 minuten gaar en keer regelmatig om.
Jus en serveren
Als de braadworsten gaar zijn haal je deze uit de pan. Voeg een scheutje tomatenketchup, wat ketjap manis en een klein beetje water toe. Zet het vuur hoog en kook een beetje in tot je een lekkere jus hebt. Verdeel de pompoenstamppot over de borden en leg op ieder bord een braadworst. Schep er wat jus over en garneer eventueel met wat bladgroen van de venkel.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 533 kcal.
- Vetten 26 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 45 gr.
- Waarvan suikers 9 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 24 gr.
- Zout 2.6 gr.
- Natrium 1040 mg.