
Portobello burger met gesmolten kaas, avocado en ui
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 portobellos
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 plakjes Emmental (of andere kaas)
- 1 rode ui
- 1 avocado
- 2 stevige tomaten
- 60 gr. rucola
- mayonaise
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Steek de barbecue vast aan of verwarm de oven vast voor op 180 graden. Maak de portobello's schoon, dit doe je door de steel er met een scherp mesje uit te snijden en de binnenkant met een hard borsteltje schoon te poetsen. Besprenkel de binnenkant met olijfolie en bestrooi met een beetje versgemalen peper en zout.
Snijd daarna de rode ui in dikke ringen en snijd dikke plakken van de tomaten. Schil de avocado en snijd deze in dunne plakjes. Een avocado schil je door deze doormidden te snijden om de pit heen, wip de pit er uit en snijd de helften nogmaals doormidden. Nu kan je de schil er makkelijk aftrekken. Nog niet helemaal duidelijk? Hier vind je een handig filmpje hoe je een avocado schilt.
In de oven
Leg de portobello's op een met bakpapier beklede ovenplaat met de binnenkant naar boven, leg op iedere portobello een plak kaas en daar bovenop een paar plakjes ui. Doe de portobello's tussen de 5 en de 10 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is en de ui lekker begint te verschrompelen.
Op de barbecue
Doe iedere portobello in een stukje aluminiumfolie en verwarm deze tussen de 5 en de 10 minuten op de barbecue. Doe het aluminiumfolie open en leg op iedere portobello een plakje kaas, laat deze smelten en bak tegelijk de plakjes ui mee op je barbecue.
Broodjes beleggen
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de binnenkant kort in de oven of op de barbecue. Smeer de binnenkant daarna goed in met mayonaise en leg op de onderste helft een laagje rucola met daarop de portobello met gesmolten kaas en gebakken ui. Doe daar bovenop een paar plakjes avocado en dek af met een dikke plak tomaat waar je nog een klein beetje verse peper op maalt. Doe daarna de bovenkant van je broodje erop en geniet van je portobello burger.
Recepten in je mail

