Prei ovenschotel met krieltjes, beenham en belegen kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. krieltjes
- 4 prei
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 200 gr. beenham
- 200 gr. belegen kaas
- oregano, gedroogd
- peper en zout
- 50 gr. roomboter
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet vast een ovenschaal klaar die je licht in hebt gevet met boter. Een ovenschaal van zo'n 30 cm is voldoende. Verhit een pan water op laag vuur om de krieltjes te koken. Deze kook je met schil, snijd de wat grotere krieltjes eerst doormidden. Kook de krieltjes 12 minuten en giet af in een vergiet, laat ze even uitlekken.
Stoof de prei
Zet een flinke hapjespan op laag vuur. Pel de uien en snijd deze goed fijn. Smelt de roomboter op lage temperatuur in de hapjespan. Voeg de ui toe en bak op de laagste stand, kruid met peper en zout. Maak intussen de prei schoon door de onderkant en het bladgroen te verwijderen. Halveer de stengels in de lengte en snijd er halve ringetjes van.
Voeg de prei toe aan de hapjespan en kruid met flink wat oregano. Schep alles goed door maar houd het vuur laag. Snijd tussendoor de rode paprika in blokjes. Voeg ook deze toe aan de hapjespan. Zet het vuur wat hoger en schep nog een paar minuten door elkaar.
Bak de ovenschotel
Doe de krieltjes in de ovenschaal en bestrooi met wat grof zeezout. Doe er de prei, paprika, ui en de helft van de geraspte kaas bij. Als je verse beenham gebruikt snijd je deze in blokjes. Doe ook in de ovenschaal en schep alles door elkaar. Strooi de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel en zet in de oven.
Bak de prei ovenschotel nog zo'n 15 minuten in de oven. Als de kaas mooi is gesmolten kan je de ovenschotel serveren.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 605 kcal.
- Vetten 28 gr.
- Waarvan verzadigd 17 gr.
- Koolhydraten 51 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 11 gr.
- Eiwitten 28 gr.
- Zout 3.2 gr.
- Natrium 1280 mg.