
Quesadilla’s met avocado, roomkaas, rode ui, kalkoenfilet en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 2 avocado's, eetrijp
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1/2 komkommer
- 12 plakjes kalkoenfilet, vleeswaren
- roomkaas, bv. Philadelphia Naturel
- 150 gr. jonge kaas, geraspt
- peper en zout
Bereidingswijze
Als je de quesadilla's in de oven bereid verwarm je deze vast voor op 200 graden. Gebruik je een koekenpan dan zet je deze vast op laag vuur. Zelf maakte ik de quesadilla's op de contactgrill. Zo zijn ze nog sneller klaar.
Voorbereiden
Snijd de avocado's met een scherp mes rond de pit doormidden. Draai beide helften van elkaar en steek het mes in de pit. Draai uit de avocado. Hierna schep je het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en doe je deze in een kommetje. Prak fijn met een vork tot je een soort crème hebt en kruid met peper en zout.
Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd ook de rode paprika in dunne ringen. De komkommer snijd je vervolgens in dunne plakjes.
Maak de quesadilla's
Leg één wrap klaar en smeer in met de avocado crème. Verdeel daar wat plakjes rode ui, paprika en komkommer over. Leg er vervolgens een paar plakjes kalkoenfilet op. Kruid met wat extra peper en zout. Strooi er wat geraspte kaas over. Smeer een tweede wrap in met roomkaas en leg - met de besmeerde kant naar onder - op de quesadilla.
Bak de quesadilla vervolgens op de contactgrill tot de buitenkant mooi bruin is en de kaas gesmolten. Gebruik je een koekenpan dan leg je ze in een droge hete koekenpan. Bak de onderkant bruin en draai dan voorzichtig om. Het makkelijkst werkt het om er een bord op te leggen, de koekenpan om te draaien en de quesadilla weer in de pan te schuiven. In de oven bak je ze tot de buitenkant mooi bruin is en de kaas gesmolten.
Snijd de quesadilla's tot slot in stukken en serveer direct. Bereid intussen de volgende quesadilla. Lekker met een frisse salade.
Recepten in je mail






Voedingswaarden per persoon
- Energie 676 kcal.
- Vetten 41 gr.
- Waarvan verzadigd 14 gr.
- Koolhydraten 46 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 26 gr.
- Zout 3.2 gr.
- Natrium 1280 mg.