Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas

Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas

Ere wie ere toekomt. Deze quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas zijn gebaseerd op dit recept van Big Green Egg. Ik vond ze zo lekker klinken dat ik ze meteen wilde maken. Alleen heb ik geen Big Green Egg dus maakte ik ze met de contactgrill. En dat ging dus prima.

In het oorspronkelijke recept wordt geitenkaas gebruikt. Een van de weinige dingen die ik dus écht niet lust. Ik verving het dus door roomkaas. En ook daarmee smaakten deze quesadilla’s heerlijk. Ze zijn erg machtig dus wij hadden er aan één per persoon genoeg. Ben je een wat grotere eter dan kan je er eventueel een lekkere salade bij maken.

Ook werden ze in het recept geserveerd met zure room. Die had ik braaf gekocht maar zag ik pas in de koelkast staan toen ze al op waren. Ik kan me voorstellen dat die combinatie ook heel erg lekker is. Al misten wij het geen moment. Ook zin in deze lekkere quesadilla’s? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. En maak je liever iets anders met wraps? Dan vind je hier nog veel meer wrap recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 1 broccoli
  • 1/2 courgette
  • 1 avocado
  • 6 lenteuitjes
  • 175 gr. oude kaas, geraspt
  • roomkaas
  • handje verse basilicum
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in kleine roosjes met een officemesje. De stronk kan je bewaren, bijvoorbeeld om in een groentebouillon te verwerken. Kook de roosjes vier minuten in een laagje water. Spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe als alles is uitgelekt de afgekoelde roosjes in een mengkom.

Bereid de rest van de ingrediënten

Intussen snijd je een halve courgette in kleine blokjes, dit gaat het snelst met een scherp koksmes. Doe deze ook in de mengkom. De avocado snijd je rondom de pit doormidden. Draai beide helften van elkaar en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd in stukjes. Ook deze doe je in de mengkom. De lenteuitjes snijd je in ringetjes en doe je bij de rest. Tot slot hak je een handje basilicum fijn, voeg toe in de mengkom. Doe er nu de geraspte kaas bij en wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar.

Maak de quesadilla's

Smeer een wrap in met roomkaas en beleg met het groentemengsel uit de mengkom. Nu smeer je een tweede wrap in met roomkaas. Leg met de besmeerde kant op de quesadilla met het groentemengsel. Bak de quesadilla en bereid de volgende vast voor.

Ik bereidde de quesadilla's in de contactgrill. Zo bak je ze aan twee kanten tegelijk en zijn ze lekker snel klaar. Je kan ze ook in een droge hete koekenpan bereiden. Bak de onderkant bruin en leg dan een bord op de koekenpan. Draai alles om en schuif de quesadilla weer terug in de pan. Bak ook de andere kant. Snijd de quesadilla vervolgens in vieren. Herhaal voor de overige quesadilla's. Serveer de quesadilla's eventueel met zure room en een salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 555 kcal.
  • Vetten 33 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 37 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 21 gr.
  • Zout 2.6 gr.
  • Natrium 1040 mg.