Quesadilla’s met broccoli, courgette, avocado en roomkaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 1 broccoli
- 1/2 courgette
- 1 avocado
- 6 lenteuitjes
- 175 gr. oude kaas, geraspt
- roomkaas
- handje verse basilicum
- peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de broccoli in kleine roosjes met een officemesje. De stronk kan je bewaren, bijvoorbeeld om in een groentebouillon te verwerken. Kook de roosjes vier minuten in een laagje water. Spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe als alles is uitgelekt de afgekoelde roosjes in een mengkom.
Bereid de rest van de ingrediënten
Intussen snijd je een halve courgette in kleine blokjes, dit gaat het snelst met een scherp koksmes. Doe deze ook in de mengkom. De avocado snijd je rondom de pit doormidden. Draai beide helften van elkaar en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd in stukjes. Ook deze doe je in de mengkom. De lenteuitjes snijd je in ringetjes en doe je bij de rest. Tot slot hak je een handje basilicum fijn, voeg toe in de mengkom. Doe er nu de geraspte kaas bij en wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
Maak de quesadilla's
Smeer een wrap in met roomkaas en beleg met het groentemengsel uit de mengkom. Nu smeer je een tweede wrap in met roomkaas. Leg met de besmeerde kant op de quesadilla met het groentemengsel. Bak de quesadilla en bereid de volgende vast voor.
Ik bereidde de quesadilla's in de contactgrill. Zo bak je ze aan twee kanten tegelijk en zijn ze lekker snel klaar. Je kan ze ook in een droge hete koekenpan bereiden. Bak de onderkant bruin en leg dan een bord op de koekenpan. Draai alles om en schuif de quesadilla weer terug in de pan. Bak ook de andere kant. Snijd de quesadilla vervolgens in vieren. Herhaal voor de overige quesadilla's. Serveer de quesadilla's eventueel met zure room en een salade.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 555 kcal.
- Vetten 33 gr.
- Waarvan verzadigd 14 gr.
- Koolhydraten 37 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 21 gr.
- Zout 2.6 gr.
- Natrium 1040 mg.