
Quesadilla’s met gedroogde ham, rode ui en Gruyère
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 1 rode ui
- 1 trostomaat
- 8 plakjes gedroogde ham
- 125 gr. Gruyère, geraspt
- verse basilicum
- roomkaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Je kan deze makkelijke quesadilla's maken in de contactgrill of met een koekenpan. Warm de contactgrill vast voor of zet de koekenpan vast op een laag vuurtje.
Snijd de tomaat in dunne plakjes en de rode ui in zo dun mogelijke ringetjes. Smeer twee wraps in met de roomkaas en leg op één van de wraps twee plakjes ham. Verdeel er wat van de tomaat en ringetjes ui over en bestrooi daarna met de Gruyère. Leg er wat blaadjes verse basilicum op en kruid met wat peper en zout. Leg de tweede wrap erbovenop met de roomkaas aan de binnenkant.
Leg de quesadilla nu een paar minuten tussen de contactgrill tot de kaas is gesmolten en de buitenkant goudbruin is. Bak je de quesadilla in de koekenpan dan bak je een kant goudbruin, draai de quesadilla daarna om en bak de andere kant nog kort. Gebruik een droge en goed hete koekenpan zonder boter of olie.
Snijd de quesadilla in vieren en bak hierna de andere quesadilla's. Als de eerste quesadilla gebakken wordt heb je alvast de tijd om de volgende te beleggen. Zo kan je ze mooi achter elkaar maken en daarna lekker aan tafel.
Recepten in je mail


