Quesadilla’s met ham, tomaat, champignons en kaas

Quesadilla’s met ham, tomaat, champignons en kaas

Als je snel iets lekkers op tafel wil zetten is een quesadilla een prima idee. Zo maakte ik laatst deze heerlijke quesadilla’s met ham, tomaat, champignons en kaas. Ze zijn erg makkelijk om te maken en je kan ze zowel voor de lunch als ‘s avonds eten.

Ik gebruik voor mijn quesadilla’s altijd kant en klare wraps waardoor je helemaal snel klaar bent. Je kan er van alles op leggen, het ligt er maar net aan wat je in huis hebt. Deze quesadilla’s maakte ik dus met ham, tomaat, champignons en kaas. Nog wat rucola erbij en daarna warm je ze op tot de kaas lekker is gesmolten. Binnen een paar minuten zet je zo een lekker maaltje op tafel. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Zelf maakte ik deze quesadilla’s op mijn contactgrill. Er passen er twee tegelijk op en omdat een contactgrill ze aan twee kanten tegelijk verwarmt zijn ze lekker snel klaar. Een alternatief is om ze te bakken in een hete koekenpan of eventueel in de oven. Heb je nog geen contactgrill en eet je graag tosti’s, panini’s en quesadilla’s dan is een contactgrill zeker aan te raden. Ik schreef al eerder een uitgebreid artikel waarin je alles over de contactgrill leest.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 125 gr. champignons
  • 8 plakjes schouderham
  • 6 lenteuitjes
  • 2 trostomaten
  • 50 gr. rucola
  • 150 gr. geraspte jonge kaas
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als je deze quesadilla's met ham, tomaat, champignons en kaas op de contactgrill maakt verwarm je deze vast voor. Hetzelfde geldt voor de oven, zet deze dan op 180 graden. Maak je de quesadilla's in de koekenpan dan zet je deze vast op laag vuur zodat de pan goed heet kan worden. In de contactgrill klap je de quesadilla's dubbel, op de andere manieren leg je er twee op elkaar.

Snijd de trostomaten in dunne plakjes en haal het vochtige deel eruit. Snijd ook de champignons in zo dun mogelijke plakjes. De lenteuitjes snijd je in dunne ringetjes. Door alles dun te snijden vind ik deze quesadilla's het lekkerst te bereiden, maar dat is misschien een kwestie van smaak. Als je alles hebt gesneden kan je de quesadilla's gaan beleggen.

Leg op iedere wrap op één helft een plak schouderham en verdeel hier wat plakjes tomaat en champignon over. Strooi er vervolgens wat ringetjes lenteui over en kruid met een beetje versgemalen peper en zout. Strooi er wat geraspte kaas overheen en verdeel er nog wat rucola over. Klap de quesadilla dubbel en herhaal voor de volgende. Leg telkens twee quesadilla's tussen de contactgrill en bak een paar minuten tot de kaas is gesmolten. Herhaal voor de rest van de quesadilla's.

Maak je ze in de oven dan beleg je een wrap helemaal en leg je hier een tweede wrap op. Bak de quesadilla's een paar minuten tot de kaas begint te smelten. Hetzelfde geldt voor de koekenpan, al draai je hier na een paar minuten de quesadilla nog even om. Serveer deze quesadilla's met ham, tomaat, champignons en kaas eventueel met een lekkere groene salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Quesadilla’s met ham, tomaat, champignons en kaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met ham, tomaat, champignons en kaas'
Afbeelding bij 'Quesadilla’s met ham, tomaat, champignons en kaas'