Quesadilla’s met ham, tomaat, champignons en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 125 gr. champignons
- 8 plakjes schouderham
- 6 lenteuitjes
- 2 trostomaten
- 50 gr. rucola
- 150 gr. geraspte jonge kaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Als je deze quesadilla's met ham, tomaat, champignons en kaas op de contactgrill maakt verwarm je deze vast voor. Hetzelfde geldt voor de oven, zet deze dan op 180 graden. Maak je de quesadilla's in de koekenpan dan zet je deze vast op laag vuur zodat de pan goed heet kan worden. In de contactgrill klap je de quesadilla's dubbel, op de andere manieren leg je er twee op elkaar.
Snijd de trostomaten in dunne plakjes en haal het vochtige deel eruit. Snijd ook de champignons in zo dun mogelijke plakjes. De lenteuitjes snijd je in dunne ringetjes. Door alles dun te snijden vind ik deze quesadilla's het lekkerst te bereiden, maar dat is misschien een kwestie van smaak. Als je alles hebt gesneden kan je de quesadilla's gaan beleggen.
Leg op iedere wrap op één helft een plak schouderham en verdeel hier wat plakjes tomaat en champignon over. Strooi er vervolgens wat ringetjes lenteui over en kruid met een beetje versgemalen peper en zout. Strooi er wat geraspte kaas overheen en verdeel er nog wat rucola over. Klap de quesadilla dubbel en herhaal voor de volgende. Leg telkens twee quesadilla's tussen de contactgrill en bak een paar minuten tot de kaas is gesmolten. Herhaal voor de rest van de quesadilla's.
Maak je ze in de oven dan beleg je een wrap helemaal en leg je hier een tweede wrap op. Bak de quesadilla's een paar minuten tot de kaas begint te smelten. Hetzelfde geldt voor de koekenpan, al draai je hier na een paar minuten de quesadilla nog even om. Serveer deze quesadilla's met ham, tomaat, champignons en kaas eventueel met een lekkere groene salade.