Quesadilla’s met kip en roomkaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 2 kipfilets*
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 3 lenteuitjes
- roomkaas
- 100 gr. geraspte kaas
- paprikapoeder
- peper en zout
- boter om te braden
* Als je kant en klare kipfilet neemt heb je deze maaltijd binnen 25 minuten klaar.
Bereidingswijze
Verwarm een hapjespan op laag vuur en smelt hier een klontje boter in. Kruid de kipfilets aan beide zijden met wat paprikapoeder, peper en zout en bak ze aan beide zijden bruin. Braad de kip daarna zo'n 20 minuten tot deze gaar is en keer regelmatig om. Laat even afkoelen en snijd de kip in zo dun mogelijke plakjes of trek uit elkaar met twee vorken.
Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd ook deze in halve ringen. Snij de lenteuitjes tenslotte in kleine ringetjes en zet alles apart voor zo.
Pak een wrap en smeer deze helemaal in met roomkaas. Strooi wat geraspte kaas over de helft van de wrap en leg hier wat van de kipfilet, rode ui, rode paprika en lenteui op. Kruid met wat peper en zout en strooi er nog wat geraspte kaas over. Vouw de wrap dicht en herhaal dit voor de andere wraps.
Bak de wraps per twee op de contactgrill, dit duurt ongeveer vijf minuten en is klaar als de kaas volledig is gesmolten. Serveer de wraps of snij in kleine partjes als je deze als snack wilt gebruiken.
Heb je geen contactgrill dan kan je de wraps ook in een koekenpan bakken. Bak de ene kant zo'n vijf minuten tot de onderkant bruin en knapperig is, draai daarna om (bijvoorbeeld met een vleestang) en bak de andere kant nog een paar minuten.
Bak je de quesadilla's liever in de oven? Verwarm deze dan voor op 180 graden en laat de dubbelgevouwe wraps zo'n vijf minuten bakken. In de oven worden de wraps iets minder krokant dan in de koekenpan of op de contactgrill.