Quiche met broccoli, cashewnoten en brie
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 1 grote of 2 kleine stronken broccoli
- 150 gr. ongezouten cashewnoten
- 200 gr. brie
- 125 gr. crème fraiche
- 3 eieren
- peper en zout
- vloeibare honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een ingevette quichevorm of springvorm klaar van ongeveer 23 cm. Zet een pan op het water en breng hierin een laagje water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze tot ze beetgaar zijn. Een paar minuten is lang genoeg omdat ze anders te papperig worden. Giet de broccoli af en laat de broccoli droogstomen in de pan (van het vuur af) of uitlekken in een vergiet.
Strooi wat bloem op je aanrecht en plak de stukjes bladerdeeg aan elkaar vast. Zo krijg je een plak deeg die groot genoeg is om je quichevorm te bedekken. Maak je vinger nat onder de kraan en strijk over de rand van een plakje deeg. Leg hier dakpansgewijs de andere plakjes deeg tegenaan. Het overlappende stukje druk je dan een beetje aan waardoor het blijft plakken.
Vul de quiche
Leg de plak in je quichevorm en druk tegen de randen aan. Met het stukje dat je overhoudt kan je eventueel wat dunnere stukjes bedekken of kiertjes dichtmaken. Prik met een vork wat gaatjes aan de onderkant van het deeg. Verwijder eventueel het overtollige deeg van de rand door deze los te drukken. Gebruik je een springvorm dan kan je het overlappende deeg ook achteraf over de vulling klappen.
Besprenkel de bodem met wat vloeibare honing en verdeel hier de helft van de cashewnoten en de helft van de brie over. Verdeel de broccoliroosjes over de vorm. Klop in een mengkom de eieren los met de crème fraiche en kruid met wat peper en zout.
Bak de quiche
Giet het mengsel over de broccoliroosjes en verdeel daar de rest van de cashewnoten over. Verdeel hier de rest van de brie weer over en kruid eventueel nog met wat peper en zout. Zet de quiche 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nu de oven uit en laat de quiche nog 5 minuten in de afgesloten oven staan.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 761 kcal.
- Vetten 52 gr.
- Waarvan verzadigd 21 gr.
- Koolhydraten 39 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 29 gr.
- Zout 1.4 gr.
- Natrium 560 mg.