Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Quiche met broccoli, cashewnoten en brie

Je moet deze quiche met broccoli, cashewnoten en brie zeker eens op tafel zetten. Want hij smaakt niet alleen heerlijk, hij is ook nog eens makkelijk te maken. Door de gesmolten brie is de quiche goed machtig en je hoeft er eigenlijk dus niets bij te serveren. Al kan je er natuurlijk altijd een frisse salade naast zetten.

Voor het bakken gebruikte ik een speciale quichevorm. Hierbij zit de bodem los in de vorm waardoor je de quiche er zo uit kan halen. Vooral bij wat minder hoge quiches is een quichevorm erg handig. Heb je deze niet in huis? Dan kan je natuurlijk ook een springvorm gebruiken om deze quiche te bakken.

Lijkt deze quiche met broccoli, cashewnoten en brie jou ook wel iets? Dan vind je het makkelijke maar lekkere recept hieronder. En als je toch liever een andere quiche probeert vind je hier nog veel meer leuke quiche recepten. En ook voor andere vegetarische recepten vind je op Kookidee genoeg inspiratie.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 grote of 2 kleine stronken broccoli
  • 150 gr. ongezouten cashewnoten
  • 200 gr. brie
  • 125 gr. crème fraiche
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • vloeibare honing

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een ingevette quichevorm of springvorm klaar van ongeveer 23 cm. Zet een pan op het water en breng hierin een laagje water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze tot ze beetgaar zijn. Een paar minuten is lang genoeg omdat ze anders te papperig worden. Giet de broccoli af en laat de broccoli droogstomen in de pan (van het vuur af) of uitlekken in een vergiet.

Strooi wat bloem op je aanrecht en plak de stukjes bladerdeeg aan elkaar vast. Zo krijg je een plak deeg die groot genoeg is om je quichevorm te bedekken. Maak je vinger nat onder de kraan en strijk over de rand van een plakje deeg. Leg hier dakpansgewijs de andere plakjes deeg tegenaan. Het overlappende stukje druk je dan een beetje aan waardoor het blijft plakken.

Vul de quiche

Leg de plak in je quichevorm en druk tegen de randen aan. Met het stukje dat je overhoudt kan je eventueel wat dunnere stukjes bedekken of kiertjes dichtmaken. Prik met een vork wat gaatjes aan de onderkant van het deeg. Verwijder eventueel het overtollige deeg van de rand door deze los te drukken. Gebruik je een springvorm dan kan je het overlappende deeg ook achteraf over de vulling klappen.

Besprenkel de bodem met wat vloeibare honing en verdeel hier de helft van de cashewnoten en de helft van de brie over. Verdeel de broccoliroosjes over de vorm. Klop in een mengkom de eieren los met de crème fraiche en kruid met wat peper en zout.

Bak de quiche

Giet het mengsel over de broccoliroosjes en verdeel daar de rest van de cashewnoten over. Verdeel hier de rest van de brie weer over en kruid eventueel nog met wat peper en zout. Zet de quiche 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nu de oven uit en laat de quiche nog 5 minuten in de afgesloten oven staan.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Quiche met broccoli, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met broccoli, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met broccoli, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met broccoli, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met broccoli, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met broccoli, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met broccoli, cashewnoten en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met broccoli, cashewnoten en brie'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 761 kcal.
  • Vetten 52 gr.
  • Waarvan verzadigd 21 gr.
  • Koolhydraten 39 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 29 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.