Quiche met rode biet, gebakken ui en ricotta

Quiche met rode biet, gebakken ui en ricotta

Deze quiche met rode biet, gebakken ui en ricotta is eens helemaal iets anders. Ik had namelijk nog nooit eerder rode bieten in een quiche gebruikt. Het is zeker het herhalen waard. Want de quiche zag er niet alleen mooi uit, de smaak was ook nog eens heerlijk. Ik zou hem dus zeker eens proberen.

Voor de vulling gebruikte ik naast rode biet langzaam gebakken ui. Daarnaast koos ik nu eens voor ricotta in plaats van crème fraiche of zure room. Allemaal smaken die prima bij elkaar passen en samen voor een heerlijke quiche zorgen. Deze keer maakte ik de quiche trouwens met zelfgemaakt quichedeeg. Maar je kan natuurlijk ook plakjes deeg uit de vriezer gebruiken.

Wil je deze lekkere bietenquiche zelf eens uitproberen? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En wil je toch liever iets anders dan vind je hier veel meer quicherecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • quichedeeg*
  • 400 gr. rode bieten, gekookt
  • 2 grote uien
  • klontje roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gr. ricotta
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

* In plaats van zelfgemaakt quichedeeg kan je ook 5 plakjes deeg voor hartige taart gebruiken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Als je plakjes deeg uit de vriezer gebruikt laat je deze ontdooien. Vet een quichevorm of springvorm (ca. Ø 28 cm) in met wat boter. Verhit een hapjespan op laag vuur.

Pel de uien en snijd deze in vieren. Snijd de ui daarna in stukjes. Smelt een klont roomboter in de hapjespan en zet het vuur laag. Bak de uien hier langzaam glazig in en kruid met peper en zout. Intussen snijd je de rode bieten in plakjes.

Bereid de quiche

Bedek de quichevorm met het deeg en laat het deeg over de rand hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en druk het overhangende deeg eraf. Gebruik je een springvorm dan laat je het deeg nog even over de rand hangen. Verdeel de rode biet over de bodem en doe hier de gebakken uien bij. Bestrooi met wat peper en zout.

Klop in een mengkom de ricotta los met de vier eieren. Maak hier een glad mengsel van en giet dat voorzichtig in de quichevorm. Strijk glad met een lepel en schep voorzichtig een beetje om. Zo komt de rode biet een beetje naar boven en kleurt deze het eiermengsel wat roze. Als je de springvorm gebruikt klap je nu het overhangende deeg naar binnen zodat deze op de quiche komt te liggen.

Quiche bakken

Bak de quiche ongeveer 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Druk de quiche voorzichtig uit de quichevorm en snijd in punten. Gebruik je de springvorm steek dan eerst de zijkanten vorozichtig los voor je de vorm opent.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Quiche met rode biet, gebakken ui en ricotta'
Afbeelding bij 'Quiche met rode biet, gebakken ui en ricotta'
Afbeelding bij 'Quiche met rode biet, gebakken ui en ricotta'
Afbeelding bij 'Quiche met rode biet, gebakken ui en ricotta'
Afbeelding bij 'Quiche met rode biet, gebakken ui en ricotta'
Afbeelding bij 'Quiche met rode biet, gebakken ui en ricotta'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 419 kcal.
  • Vetten 20 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 35 gr.
  • Waarvan suikers 9 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 19 gr.
  • Zout 2.2 gr.
  • Natrium 880 mg.